Alergare – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Interpretarea ludică a viselor este arta cunoașterii de sine a omului. Mario Quintana, ilustru poet și jurnalist brazilian, a scris cu înțelepciune: “A visa înseamnă să te trezești pe dinăuntru. Visele se ocupă exact de asta, de acea trezire interioară care proiectează în situațiile noastre intime și imagini extraordinare, care de multe ori posedă informații valoroase pe care le lăsăm să treacă neobservate.

Dar nimic nu trece total imperceptibil, nu prin subconștientul tău. Pentru Psihanaliză, există două clasificări posibile care se dau viselor: visul mare și visul mic. Această clasificare nu depinde de durata visului, ci de complexitatea și simbolistica pe care un anumit vis o poartă sau o poate transmite.

Visele mari sunt uneori indescifrabile și mitice. Arhetipale atunci când le observăm dintr-un simplu punct de vedere individual și capabile să afecteze și să transforme viața individului dat fiind caracterul lor simbolic. Visele mici, pe de altă parte, sunt cele care reflectă ceea ce trăiești în viața de zi cu zi și sunt doar o reprezentare a psihicului visătorului.

În acest articol ne vom ocupa de visele mari, cele care simți că vor să-ți spună ceva mai mult. Să visezi că alergi, de exemplu, atunci când este identificat ca fiind ceva ieșit din viața ta de zi cu zi și pus în clasa viselor mari, poate simboliza un semn de bun augur și un noroc neașteptat. Desigur, visele, în general, sunt prolifice și, pentru a înțelege ce înseamnă să visezi că alergi, trebuie luați în considerare mai mulți factori. Să ne uităm la unii dintre ei:

Visează că alergi repede

Alergare – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Să visezi că alergi repede, oriunde te-ai afla, este un semn de neliniște și nerăbdare. Nu vă place să lăsați lucrurile la jumătate sau să amânați sarcinile, ci vreți să le rezolvați cât mai repede. Uneori vă creați așteptări cu privire la modul și la momentul în care aceste sarcini vor fi rezolvate, ceea ce poate provoca anxietate și frustrare. Relaxează-te puțin, neliniștea este un motor eficient al atitudinilor, dar, în același mod, generează stres atunci când este în exces.

Visează că aleargă și nu pleacă de pe loc

Nu poți renunța la cineva sau la o situație din trecut, iar acest lucru te-a împiedicat să trăiești experiențe noi. Să visezi că fugi și nu poți părăsi locul sugerează nevoia de autoanaliză în căutarea detașării necesare care să îți ofere deschiderea pentru a cunoaște oameni noi și a avea noi oportunități, la serviciu sau în dragoste.

A păstra legătura cu trecutul este o adevărată pierdere de timp, oricât de mult ar păstra acest trecut amintiri frumoase și uneori este dureros să le lași în urmă. Păstrează trecutul doar în două locuri, în amintirile inimii sau în magaziile prăfuite ale uitării, nu-l lua niciodată cu tine oriunde ai merge. Trecutul poate fi o geantă prea grea.

Visul care fuge în veghe

Dacă nu ai obiceiul de a face exerciții pe o bandă de alergare, ceea ce s-ar putea reflecta în visele tale fără o semnificație deosebită, a visa că alergi pe o bandă de alergare este același lucru cu a visa că alergi și nu pleci de acolo. Cineva sau o situație din trecut te-a limitat emoțional și acest lucru te-a împiedicat să trăiești experiențe noi.

Acest tip de vis sugerează nevoia de a face o autoanaliză în căutarea detașării necesare pentru a cunoaște oameni noi și a avea noi oportunități, la locul de muncă sau în dragoste. A păstra legătura cu trecutul este o pierdere de timp, chiar dacă aceste amintiri îți trezesc amintiri frumoase.

Visezi că fugi de cineva

Să visezi că fugi de cineva reprezintă dorința de a evada și de a te elibera. O relație te sufocă și îți dorești mai mult spațiu sau poate că o problemă îți cere atitudinea pentru a fi rezolvată și ai încercat să eviți această responsabilitate. Să visezi că fugi de cineva este legat de uzura emoțională și de teama de a nu răspunde așteptărilor pe care ceilalți le pot avea despre tine.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face, dacă acesta este cazul tău, este să înfrunți imediat problema și să cauți soluția sau să accepți consecințele. De multe ori am supraestimat faptele și apoi am aflat că nu era mare lucru. Analizează dacă va face o diferență în viața ta peste un an, iar dacă nu, rezolvă imediat. Dacă da, reflectați bine înainte de a lua o decizie, dar nu fugiți.

Visează că fugi după cineva

Dacă, pe de altă parte, tu ești cel care aleargă după cineva, acest lucru poate indica faptul că gelozia ta poate depăși puțin limita. Posesivitatea este cel mai bun mod de a ține departe de tine pe cineva pe care îl iubești.

A fi posesiv și controlant nu vă va ajuta deloc în relația voastră. Oamenii trebuie să își dorească să fie cu noi și nu să fie forțați să o facă. Pasărea se întoarce în cuib pentru că găsește căldură și confort, dar dacă se află într-o colivie, la prima ocazie va pleca pentru a nu se mai întoarce niciodată.

Visează că aleargă singură

Alergare – Semnificația Și Simbolismul Viselor 3

Să visezi că alergi singur demonstrează că competența ta este la un nivel mai ridicat decât cea a oamenilor din jurul tău. Cu efort veți reuși să vă atingeți obiectivele și să vă realizați dorințele. Nu te gândi, însă, că acest lucru te face mai bun decât alții, ci arată doar că ești o persoană hotărâtă și concentrată și că, lucrând la darurile tale, viitorul are doar ce e mai bun de oferit, dar nu lăsa orgoliul să te consume.

Visează că alergi dezbrăcat

Dacă ai visat că alergai dezbrăcat sau doar în lenjerie intimă, acesta este un semn probabil de sosire a banilor sau a unor beneficii pe care nu contai. Să visezi că alergai fără haine simbolizează fapte imprevizibile, dar pozitive, care ți se vor întâmpla foarte curând. Poate că o promovare la locul de muncă ar putea să apară!

Visezi că alergi în ploaie

Alergare – Semnificația Și Simbolismul Viselor 4

Se spune că ploaia spală sufletul și îl revitalizează, a alerga în ploaie într-un vis simbolizează aruncarea a tot ceea ce este rău și pregătirea pentru lucruri noi. Miroase a prospețime și libertate. Să visezi că alergi în ploaie este și un semn pozitiv că ești pe drumul cel bun și că tot ceea ce îți dorești în acest moment are șanse mari să funcționeze.

Păstrează-ți determinarea în suflet și nu te agăța de negativismul pesimiștilor, de altfel, acest vis arată deja că nu trebuie să te agăți de lucrurile negative. Felicitări!

Visul care aleargă în întuneric

Ai grijă cu cariera ta profesională sau cu afacerea ta! Să visezi că alergi în întuneric indică faptul că ai luat sau poți ajunge să iei decizii pripite doar pentru că ți se cer decizii. Multă atenție, de altfel, prudența este cel mai corect cuvânt de folosit aici. Când alergăm în întuneric putem da peste un zid, deci analizați și meditați foarte bine la tot ceea ce faceți fără să acționați prin simpla presiune exterioară.

Visează că alergi desculț

Alergare – Semnificația Și Simbolismul Viselor 5

Simbolizează nepăsarea și relaxarea în fața vieții și a responsabilităților ei. Faptul că alergi desculț poate însemna și că stima de sine este la pământ, dar nu accepți ceea ce te lasă așa. Dacă acesta este cazul, foarte bine. Nu lăsa nimic să te doboare.

5/5 - (1 vote)