Copac – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Visul unui copac poate avea multe semnificații diferite, unele bune și altele mai puțin bune.

Semnificația visului cu un copac poate fi aceea că vei crește ca ființă umană, că vei avea o creștere a bogăției mentale și materiale. Pe de altă parte, poate însemna dezamăgiri și sentimente rele.

A visa un copac poate reprezenta consistența credinței tale și a ceea ce crezi, reprezentând o evoluție mentală. Este o reprezentare a felului în care te dezvolți și te conectezi cu familia și rudele tale.

Acest vis înseamnă, de asemenea, că dezvoltarea ta din trecut până acum se bazează pe energia pozitivă pe care o ai în tine, care deschide ușile pentru ca oameni noi și interesanți să intre în viața ta, adăugând valoare și ajutând să împartă cu tine călătoria grea.

Potrivit cărții Omul și simbolurile sale, concepută și organizată de Carl Gustav Jung (1875-1961), principalul discipol al lui Sigmund Freud, apariția copacilor sau a plantelor bătrâne în gândirea onirică este legată de evoluția psihică a celor care visează, cu importante legături cu inconștientul colectiv (JUNG et al., 1987).

Visul care vede un copac

Semnificația visului care vede un copac este foarte bună! Indică că în curând veți realiza o mare evoluție materială și spirituală.

Dacă vedeți mulți copaci în vis, indică faptul că vă veți ridica în funcție.

Iar dacă, în vis, vedeți un copac foarte diferit, acest lucru reprezintă faptul că se va întâmpla ceva excepțional în viața dumneavoastră.

Visezi că te cațeri într-un copac

Copac – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Să visezi că te urci într-un copac reprezintă dorința ta de a te înălța, de a-ți dovedi și de a arăta tuturor adevărata ta capacitate de a ajunge acolo unde îți dorești, de a obține ceea ce îți dorești.

Chiar dacă nu avem nicio obligație de a dovedi ceva nimănui, în anumite momente din viața noastră simțim această nevoie și, făcând acest lucru, subconștientul nostru are sentimentul de realizare, făcându-ne să atingem un scop.

Acest vis poate fi o reprezentare a siguranței și responsabilității pe care o porți cu tine și care poate fi pusă la încercare.

Să visezi că te urci într-un copac poate însemna, de asemenea, că încerci să scapi de ceea ce îți solicită atenția.

A visa că te urci într-un copac reprezintă faptul că te confrunți cu o situație din viața ta pe care va trebui să o depășești și, chiar dacă îți este teamă de eșec, trebuie să o înfrunți.

Visezi că plantezi un copac

A visa că plantezi un copac poate avea adesea o tentă spirituală. Poate însemna că tânjești să evoluezi din punct de vedere spiritual, iar astăzi plantezi pentru a culege roadele în viitor.

Dar nu uita că un copac are nevoie de multă grijă și timp pentru a crește și a ajunge la plenitudinea sa, așa că ai răbdare și conștientizează că ai nevoie de calm, lucrurile se vor rezolva, dar trebuie să înțelegi că fiecare lucru are procesul său natural. Deși aceasta este voința ta, nu putem controla totul.

Visezi un pom fructifer

Copac – Semnificația Și Simbolismul Viselor 3

Semnificația de a visa la un copac plin de fructe este foarte bună! Înseamnă că viitorul îți rezervă multe câștiguri și momente de fericire.

De asemenea, are și o semnificație financiară bună: investițiile tale trebuie să aibă un randament mare.

Visul unui pom de Crăciun

Copac – Semnificația Și Simbolismul Viselor 4

Pomul de Crăciun este simbolizat de un brad plin de decorațiuni de Crăciun… globuri colorate, luminițe intermitente, îngerași și o stea în vârf. Se referă la sărbătorile în familie.

A visa un pom de Crăciun simbolizează o latură a vieții tale care are nevoie de o atenție deosebită. Poate indica faptul că timpul petrecut alături de familie este foarte puțin și că trebuie să îl îmbunătățești, să acorzi mai multă atenție celor dragi și să fii mai prezent, mai ales în momentele festive.

Visezi căderea unui copac

Să visezi un copac care cade este de rău augur, deoarece poate însemna boală în familia ta. Este un vis cu o semnificație tristă, dar nu este sfârșitul lumii, nu înseamnă că va muri cineva apropiat ție. Este un indiciu pentru tine să te îngrijești cu mai multă atenție, pentru a evita bolile pe viitor.

A visa căderea unui copac poate însemna și că vă este frică de un anumit subiect, pe care intuiți deja că știți despre ce este vorba și că sunteți slab în privința lui.

Acest vis este un semn că trebuie să te întărești, astfel încât să poți trece rapid peste această situație, iar la final vei fi întărit.

Visul unui copac tăiat

Semnificația acestui vis este destul de interesantă! Un semn clar din partea subconștientului tău. Să visezi un copac tăiat înseamnă că există ceva în viața ta care te împiedică să te dezvolți, așa că fii foarte atentă la lucrurile și persoanele din jurul tău pentru a putea identifica cine sau ce te împiedică să evoluezi. De îndată ce poți identifica, scapă de acel lucru cât mai repede! Doar atunci viața ta va fi valorificată așa cum meriți. Bineînțeles că nu este ușor, dar cu efort și determinare vei reuși!

Interpreții vechilor vise spuneau că a visa un copac tăiat indică o cădere din regat sau din putere. Adaptându-l la zilele noastre, putem interpreta că este vorba de pierderea a ceva foarte reprezentativ pentru tine, fie că este vorba de o plasare profesională bună în care te afli sau de o relație importantă pentru tine.

Visând un copac uriaș

Copac – Semnificația Și Simbolismul Viselor 5

Spre deosebire de copacul tăiat, visul unui copac foarte mare înseamnă că ți se vor întâmpla multe bucurii și că vei avea succes în activități importante pentru cariera ta. Din nou, poate fi legat de latura profesională sau de cea amoroasă.

Acest vis poate reprezenta, de asemenea, protecție dacă este legat de umbra mare pe care o produce copacul mare.

Este un moment bun pentru a te bucura de familie și de munca ta actuală.

Visul despre mulți copaci

Semnificația visului cu mulți copaci este mare: înseamnă că vei crește la locul de muncă și vei avea recunoaștere pentru funcțiile tale dacă vezi doar copaci.

Dar dacă te afli în mijlocul copacilor, simțindu-te singur și speriat, poate fi un semn de trădare și înșelăciune.

Dacă te plimbi în liniște printre copaci, este un semn că trebuie să aștepți o vreme pentru a lua acea decizie în legătură cu o problemă de familie.

5/5 - (1 vote)