Evadare – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Visul de a evada înseamnă că ai fost foarte îngrijorat de ceva. Reprezintă teama pe care o aveți de situațiile de zi cu zi, cum ar fi problemele financiare sau certurile dintre familie și prieteni. Acest sentiment vă face să doriți să fugiți de tot.

Ce înseamnă să visezi la evadare?

Semnificația sa generală este oarecum contradictorie: tocmai pentru că reprezintă dorința de a te îndepărta de ceva sau de cineva, înseamnă contrariul, adică: există ceva în viața ta pe care ți-e teamă să îl înfrunți și, prin urmare, îl eviți cu orice preț, dar, de fapt, ar trebui să îl înfrunți, pentru că această atitudine te va face să evoluezi în înțelepciune, în timp ce dacă continui să fugi nu vei face decât să faci ca problema să crească, ca un bulgăre de zăpadă, și să provoci alte probleme în viitor, inutil. Pentru Jung, narațiunile inconștiente necesită o integrare cu conștiința pentru a ne împiedica să ne îmbolnăvim (JUNG et al., 1987) . Iar confruntarea cu cei care ne persecută în vis, este o bună modalitate de a face acest lucru.

Acest vis poate fi încadrat ca un vis tipic de persecuție, descris de Freud (2016), părintele psihanalizei, în cartea sa fundamentală “Interpretarea viselor”. Este un vis care poate fi recurent și care demonstrează că suntem chinuiți de o întrebare care ni se pune în acest moment, iar această gândire onirică ne indică necesitatea de a înfrunta problema.

Visezi că fugi

You Are Running

Astfel, semnificația visului de a visa la evadare este legată de posibilitatea de evoluție și de renaștere.

Acest lucru înseamnă că vă confruntați cu obstacole și limitări pe care trebuie să le depășiți pentru a continua pe calea voastră de creștere naturală. Atitudinea pozitivă pe care este recomandat să o urmezi după un astfel de vis este să te gândești că, arătându-ți acest lucru, viața îți oferă o șansă de a depăși acest obstacol, care te împiedică să evoluezi mai mult și mai bine. Altfel spus, dacă ea are încredere în tine, de ce nu ai încredere în tine?

Dacă, dimpotrivă, nu te confrunți cu aceste probleme (care de multe ori pot fi și situații nerezolvate din urmă cu mulți ani), vei rămâne într-un fel stagnat de această teamă.

Visează că fugi de cineva

Acest lucru înseamnă că, din cauză că este foarte calibrat în propriile idei, nu poate accepta puncte de vedere diferite de ale sale. Trebuie să te oprești și să te gândești, să realizezi un echilibruîn acest sens: ești sigur că știi ce este mai bine pentru tine, ai dreptul să ai opiniile tale și trebuie să decizi singur, dar uneori este bine să acorzi atenție și ideilor diferite de ale noastre: poate că nu vor aduce un răspuns pe care îl căutam cu disperare doar cu resursele noastre, sau ne vor servi ca material pentru a ne îmbunătăți ideile?

Visează că fuge de poliție

Flees From The Police

Pentru mulți oameni, acest vis poate părea bizar, pentru că nu au comis niciodată o infracțiune sau nu se gândesc să o comită. Cu toate acestea, ceea ce vrea să spună este că știți, conștient sau nu, că ați făcut o greșeală, că nu sunteți neapărat împotriva legii și că vă este teamă că va trebui să vă confruntați cu consecințele.

Dacă vi se întâmplă acest lucru, încercați să vă relaxați pentru a vă păstra capul la locul lui, pentru a le depăși în cel mai bun mod posibil. Fiți pregătiți pentru orice. Și încercați să nu faceți din nou aceleași greșeli.

Visează că fugi de un asalt

Acest lucru, care este unul dintre cele mai înfricoșătoare, este de obicei luat ca un avertisment că un jaf va avea loc foarte curând. Dar nu despre asta este vorba. Gândește-te: nu poți evita un jaf, nu-i așa? Prin urmare, simbolizează faptul că te preocupă prea mult probleme, pentru tine sau pentru rudele și prietenii tăi, asupra cărora nimeni nu are nicio putere, cum ar fi apariția unor boli, lipsa banilor, un accident, o moarte subită… sau chiar o agresiune.

Este greu, dar acest vis funcționează ca o recomandare pentru tine de a-ți scoate asta din cap, nu are rost să pierzi timp și energie gândindu-te prea mult la asta. Singurul lucru pe care îl poți face este să devii mai anxios și mai stresat, ceea ce va dăuna sănătății tale.

Visează că fuge de împușcături

Acest vis indică o problemă mai complexă: nu te poți impune în fața celorlalți. Îi este teamă să vorbească despre ideile sale din cauza posibilității de a nu fi plăcut. Într-un sens mai larg, vă simțiți inferior celorlalți, pentru că parcă nu simțiți că aveți același drept ca ei de a avea propriile opinii asupra subiectelor și de a greși uneori. Dar există momente în care evitarea unui conflict este mai rea decât să fii nerespectat pentru că nu ești capabil să impui limite.

Dacă scăpați nevătămat din această împușcătură, semnificația este și mai descurajantă: nu tu ești cel care conduce frâiele vieții tale, adică sunt alte persoane care iau decizii care sunt doar ale tale. În acest fel, nu poți face lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat.

Visul care fuge de o luptă

Dacă ai de gând să te cerți cu cineva generic, înseamnă că te chinui să trăiești cu ceilalți, de teamă să nu fii acceptat de ei.

Dacă este cu cineva cunoscut, cu această persoană ai cele mai mari conflicte în acest moment. Chiar dacă este neplăcut, trebuie să vorbiți, deoarece aceasta este cea mai bună modalitate de a le rezolva.

Visează că fuge din închisoare

Flees From Prison

Aceasta înseamnă că vrei să te eliberezi de ceva sau de cineva care te prinde într-un fel sau altul – fie că este vorba de o relație proastă, de o slujbă care nu-ți place etc.

Sau chiar un impediment pe care îl simți în a-ți exprima ideile sau talentele, de exemplu. Acest vis este pozitiv, pentru că atunci când se întâmplă, indică faptul că persoana este deja obosită de situație, văzând în sfârșit mai mult pierderile acesteia decât avantajele sale, adică este gata să se elibereze.

Există o singură capcană: această închisoare nu este întotdeauna la fel de literală ca în exemplele de mai sus. Ea se referă adesea la concepte limitative pe care noi înșine le alimentăm în capul nostru, cum ar fi stima de sine scăzută. De aceea, poate fi mai greu să scăpăm de anumite închisori.

Visul care fuge de la nuntă

Dacă cei care o visează sunt căsătoriți, este un avertisment că nu acordați atenția cuvenită relației voastre. Dacă viața de cuplu este plictisitoare, vedeți ce puteți face pentru a îmbunătăți situația.

Dacă sunteți singuri, indicați că este mai bine să rămâneți așa, deoarece veți fi supuși la infidelități și dezamăgiri.

Visează că fuge de animale

Acest vis depinde foarte mult de animalul pe care l-ai visat. Cele două cele mai frecvente sunt șarpele și câinele:

Cobra: contrar a ceea ce poate părea, este pozitiv. Faptul că ești urmărit de un șarpe înseamnă că ai suficientă sănătate și prestigiu pentru a-ți putea duce mai departe proiectele, fiindcă ești în măsură să realizezi lucruri practic imposibile pentru alții. De asemenea, poate simboliza doar sănătatea excelentă de care te bucuri în acest moment al vieții tale – bucură-te!
Câine: Contrar a ceea ce poate părea, este negativ. Treci printr-o perioadă în care este mai ușor să te implici în certuri, așa că evită situațiile care pot contribui la acest lucru. Dacă ești deja într-un cuier, încearcă să îl rezolvi cu maximă prudență, evitând astfel viitoarele bătăi de cap.

Visează că fugi cu mașina

Această mașină arată că îți este teamă de schimbările din viața ta. Cu toate acestea, este necesar să le acceptați și astfel puteți evolua, s-ar putea ca pentru o situație și mai bună, de ce nu?

Dacă ai fugit dintr-un accident, vei trece prin unele dificultăți, dar vei reuși să le depășești pentru că ai capacitatea de a face acest lucru. Așadar, nu ezitați să aveți încredere în voi înșivă!

Visează că fugi cu motocicleta

Acest lucru semnalează că a trecut momentul în care ți-ai putea permite să renunți la responsabilitățile tale pentru ca alții să le rezolve. Așadar, asumă-ți-le, pentru că unele lucruri din viața ta depind doar de tine.

Visezi că vezi pe cineva fugind

Trebuie să iei o decizie importantă în ceea ce privește viața ta sentimentală. Dar când apare acest vis, înseamnă că știi deja care ar trebui să fie răspunsul tău, trebuie doar să te înarmezi cu puțin curaj pentru a face față situației.

5/5 - (1 vote)