Fluturele – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Să visezi un fluture înseamnă noroc în dragoste și multă pozitivitate în viața ta. Reprezintă întreaga ta evoluție, atât personală, cât și spirituală.

Suntem mult mai mult decât conștiința și realitatea, suntem și ceea ce nici măcar nu știm și încă ceea ce descoperim a fi doar atunci când ne surprindem în situații limită. Visele sunt limbajul pe care eul tău interior, subconștientul, îl folosește pentru a comunica cu eul tău exterior, ego-ul.

Fluturii simbolizează transformarea, ieșirea din cocon, reînnoirea. Este un simbol al metamorfozelor recurente în scripturi și desene încă din cele mai vechi timpuri. Omida care se târăște, mică și relegată la insignifianță, transmutată capătă aripi, culori și frumusețe.

A visa un fluture, la fel ca omida, reprezintă schimbările prin care trece viața ta și nevoia interioară de a te desprinde de trecut și de a-ți lua zborul spre un nou viitor, dar poate că acest tip de vis poartă cu sine incertitudinile înrădăcinate în fiecare noutate.

Visul unui fluture aduce, de obicei, semne bune și revelații. Aceste ființe înaripate, frumoase și colorate, pot apărea în diferite moduri în timpul viselor, iar fiecare dintre aceste forme încearcă să îți transmită un mesaj specific, fie că este vorba de o tranziție la locul de muncă, în viața ta amoroasă, în familie sau în cercul tău de prieteni.

Semnificația visului cu un fluture are legătură cu deconectarea de gândurile negative și de comportamentele agresive, semn de conectare cu frumusețea, pacea și prospețimea unei minți deschise să înfrunte schimbările și să experimenteze lucruri noi prin diferite nuanțe și unghiuri. În textele de mai jos, descifrăm pentru tine ce înseamnă să visezi fluturele și ce mesaje ți-a adus această creatură delicată. Să mergem?

Visezi că vezi un fluture

Fluturele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Să visezi că vezi un fluture este, pentru o femeie, un semn al unei vieți amoroase lungi și fericite, iar, pentru bărbați, simbolizează interiorul tău, care încă mai vede frumusețea și motivația, chiar dacă te confrunți cu momente dificile în viață.

Dacă fluturele din visele tale era împăiat sau era un tablou sau o jucărie, acest lucru indică faptul că ești gata sau pregătit să mergi mai departe cu un proiect important.

Visul unui fluture zburător

Fluturele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 3

Dacă plănuiești sau ai așteptat momentul să faci acea călătorie de vis, cine știe dacă pentru a explora țara sau lumea, acesta este momentul cel mai bun. Să visezi un fluture zburător este semn că te eliberezi de legăturile vieții, îți întinzi aripile și te abandonezi oportunităților care se ivesc. Așa că fă asta, vei trăi și vei învăța multe.

Visul care ține un fluture

Poate ai auzit că dacă un fluture aterizează pe tine este semn de bun augur, iar visele urmează aceeași logică. Să visezi un fluture în mână sau să visezi că acel fluture a aterizat pe tine este un semn specific de abundență, prosperitate și realizări personale. Poți câștiga o promovare, poți avea succes în afaceri și în viața financiară.

Visezi că vânezi fluturi

Dacă în visul tău vânezi fluturi, fii atent, acesta este un semn de imaturitate în căutarea obiectivelor tale. Este foarte sănătos și important să ne concentrăm pe căutarea a ceea ce credem, iar ceea ce auzim cel mai des venind din toate direcțiile este celebra frază: nu renunța niciodată la visele tale!

Dar, stai puțin, a nu renunța la un vis nu poate însemna să urmezi un drum indiferent de semnalele pe care le primești, uneori ceea ce ai nevoie este să te oprești și să reevaluezi calea pe care o urmezi pentru a ajunge într-un anumit punct. Este necesar să fii îndrăzneț, dar a fi conștient este adesea cea mai valoroasă contribuție pe care o poți aduce.

Visul care surprinde un fluture

Dacă, totuși, ai visat că ai capturat un fluture, înseamnă că încerci să materializezi o dorință intimă legată de o persoană pentru care te simți profund atrasă. Dacă nu ești într-o relație în acest moment, acest vis poate simboliza dorința ta de a te implica amoros cu acea persoană.

Cu toate acestea, dacă ești căsătorită sau ai deja o relație de iubire cu cineva, acest vis poate sugera o dorință din partea ta de a fi infidelă sau chiar o reflectare a infidelității pe care ai practicat-o deja. Infidelitatea este un semn de imaturitate, fie că ești tânăr sau matur. A fi necinstit într-o relație nu va aduce decât durere și suferință celor de lângă tine, și nu uita că durerea pe care o provocăm se întoarce întotdeauna la noi înșine.

Visând la mulți fluturi

Să visezi că vezi mulți fluturi zburând este un indiciu al unei călătorii mai apropiate. Să visezi mulți fluturi zburând deasupra unui câmp înflorit sau a unei grădini simbolizează o viață prosperă și fericită.

Visezi fluturi colorați

Fluturele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 4

Dacă acești fluturi din visul tău sunt mulți și de culori variate, este posibil ca o nouă iubire să fie pe cale să sosească și fericirea să vină odată cu ea. Deschide-ți inima și zâmbește.

Visează un fluture albastru

Fluturele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 5

Căutarea cunoașterii trebuie să facă parte din procesul de dezvoltare al fiecăruia, iar albastrul are o legătură simbolică puternică cu ceea ce rezultă din această căutare: înțelepciunea. Albastrul este reprezentarea acestui scop.

A visa fluturele albastru sugerează că trebuie să citești mai mult, să studiezi mai mult, să urmezi cursuri și chiar să-ți deschizi urechile și mintea pentru a învăța de la persoane mai experimentate și cu mai multă experiență. Cu siguranță, toate și toate cunoștințele acumulate te vor ajuta să depășești problemele și să-ți croiești drumul cu mai puține necazuri și cu mult mai multă lejeritate.

Visează la fluturele roșu

Roșul este culoarea pasiunii, a sentimentelor puternice și intense. Visând fluturele roșu înseamnă că spiritul tău aventuros și seducător a găsit un alt spirit la fel de aventuros și seducător, deci fluturele roșu este această iubire care vine în viața ta, dar ai grijă!

Sentimentele intense de acest gen generează crize de gelozie și chiar o adevărată agresivitate. Dacă vreți să mențineți relația, amândoi va trebui să învățați cum să faceți față acestor sentimente și să nu lăsați zvonurile și neînțelegerile să afecteze relația.

Visând la fluturele galben

Galbenul este culoarea fericirii și a prosperității. Interpretarea unui vis în care vezi un fluture galben depinde de sentimentele pe care le-ai trăit în timpul acestui vis. Dacă a fost un vis fericit, înseamnă că este timpul să fii fericit și că ceva va veni la tine aducându-ți fericirea foarte curând.

Dar dacă, dimpotrivă, visul a fost cumva trist, denotă obstacolele la care ești supus și neliniștea ta de a le depăși, fie că sunt punctuale, fie că provin din vreun moment dificil prin care treci.

Visează un fluture verde

Leacul pentru o anumită boală cu care te confrunți tu sau cineva apropiat ție. Bucură-te! Visul aduce perspective bune de însănătoșire și de sănătate.

5/5 - (1 vote)