Gelozia – Semnificația Și Simbolismul Viselor

La un moment dat în viață, trebuie să fi fost gelos pe cineva. La urma urmei, aceasta este o reacție umană spontană, deși nu întotdeauna pozitivă.

Suntem adesea geloși pe atenția pe care cineva pe care îl iubim o acordă unei alte persoane. Sau de prestigiul pe care îl primește un coleg de muncă în locul nostru. Suntem geloși pe partenerul nostru iubitor, pe părinții noștri, pe frații sau pe prieteni. Ne putem simți geloși chiar și pe animalul nostru de companie!

Geloziile prostești, care apar și dispar rapid, sunt acceptabile. Dar atunci când acest sentiment devine obsesiv, poate fi foarte dăunător pentru viața noastră.

Dacă ați visat că erați gelos, ar putea fi legat de teama de a pierde pe cineva drag sau de lipsa de încredere în iubit sau soț.

De asemenea, potrivit psihanalizei, visele cu gelozie au legătură cu o situație nerezolvată cu părinții, care îl face pe cineva să se simtă nesigur în legătură cu persoana pe care o iubește. Este acesta cazul tău?

Atunci când gelozia depășește limita, chiar și terapia este recomandată pentru a învăța cum să gestionezi acest sentiment. Dar, ce se întâmplă atunci când gelozia apare chiar și în visele tale? Haideți să aruncăm o privire asupra acestui aspect și să vă ajutăm să înțelegeți ce înseamnă să visezi cu gelozie.

Gelozia și nesiguranța: Mesajul din vis

Dacă ai avut un vis ciudat, în care ai avut o criză de gelozie, chiar dacă nu este în natura ta, este important să încerci să analizezi semnificația și mesajele ascunse în acel vis.

În general, semnificația visului de gelozie are legătură cu temerile (uneori ireale) de pierdere. Cu cât sentimentul este mai puternic, cu atât mai mare este intensitatea geloziei. Fie în viața reală, fie în vis.

Pentru a înțelege ce înseamnă acest lucru, încercați să treceți în revistă detaliile acelui vis – unde s-a întâmplat, cu cine erați, ce situație v-a stârnit gelozia?

Este posibil ca, prin producerea acestui vis, subconștientul tău să îți trimită o alertă pentru ca tu să corectezi un comportament imatur și copilăresc pe care l-ai manifestat în relațiile tale cele mai apropiate. Nu neapărat în relațiile amoroase, ci cu oamenii în general – prieteni, frați, frați, copii etc.

Pentru a înțelege mai bine, haideți să cunoaștem semnificația unor cazuri mai frecvente de vise cu gelozie.

Visezi că ești geloasă pe prietenul tău

Acest vis arată o preocupare excesivă pe care o ai pentru a mulțumi persoana pe care o iubești. El indică faptul că acest sentiment de nesiguranță și teama de a pierde te poate determina să te comporți altfel decât de obicei: fie foarte solicitată, atentă sau foarte pasivă.

Sfatul ascuns în acest vis este: nu merită să vă schimbați personalitatea pentru a face pe plac cuiva. În plus, a visa despre gelozia prietenului poate fi un semnal de alarmă pentru ca tu să te pui pe primul loc în viața ta. La urma urmei, cu cât te prețuiești mai mult, cu atât mai bine va fi pentru relația ta.

Visezi că te cerți din cauza geloziei

You Fight Because Of Jealousy

Dacă în visul tău te lupți sau te cerți din cauza geloziei cuiva, înseamnă că există o zonă de mare nesiguranță în viața ta.

S-ar putea să nu fie neapărat vorba despre un soț, un iubit, ci un avertisment că, într-o anumită parte a vieții tale, nu îți acorzi valoarea necesară.

Încearcă să evaluezi în ce măsură ești mândră de tine sau ai nevoie mereu de atenția și recunoașterea celuilalt?

Visează la criza de gelozie

Acest vis este un avertisment pentru ca tu să încerci să-ți controlezi mai mult sentimentele și reacțiile. Nu lăsați ca nemulțumirile dvs. să ducă la o explozie.

Reacția datorată geloziei, chiar și în vis, arată că ești frustrat de lipsa de recunoaștere pe care o primești într-un anumit domeniu al vieții tale. Este posibil să amplificați o situație sau chiar să creați “caramele” din ceva care nici măcar nu există. Fă-ți timp să ai grijă de tine, fără să depinzi de altcineva.

Visul de gelozie față de soț (soție)

Acest vis poate avea două interpretări, dar ambele sunt legate de grija față de relație.

Prima: este posibil să fii frustrat că nu primești atenție sau laude din partea partenerului tău – și te simți devalorizat. De aceea, inconștientul tău aduce în prim-plan această problemă: pentru a-ți reaminti că nu în celălalt ar trebui să cauți aprecierea, ci în tine însuți.

A doua: îi acordați partenerului dumneavoastră atenția cuvenită? Poate că sunteți atât de concentrat asupra dumneavoastră încât nu vă dați seama că și celălalt are nevoie de îngrijire și afecțiune. Schimbarea atitudinii poate îmbunătăți situația pentru ambele părți.

Visul de gelozie față de fostul partener

Acest vis poate indica o problemă nerezolvată din trecut: o despărțire pe care nu ați reușit să o procesați cum trebuie, o persoană pe care nu o uitați, chiar dacă ați trecut deja la alta. Pe de altă parte, s-ar putea ca acest vis să dezvăluie un tipar al comportamentului tău: nu poți renunța la nimic.

Chiar dacă nu-l mai vrei, nu accepți ideea că altcineva are ceva care a fost al tău. Lucrează la acest sentiment mai bine, descoperă rădăcina acestei atitudini și eliberează-te pentru a trăi mai bine.

Visul unei persoane geloase

S-ar putea ca acest vis să dezvăluie faptul că există cineva în viața ta care se comportă ca o persoană posesivă. Inconștientul tău trimite un mesaj că nu este sănătos să trăiești cu atâta presiune și exigență.

Dar, poate indica, de asemenea, că tu ești cel care are un comportament posesiv și obsesiv care aduce suferință în viața ta, chiar dacă nici măcar nu o observi imediat.

Oricare ar fi cazul, avem de gând să lucrăm la rădăcina acestei nesiguranțe și cereri? Ferește-te și de persoanele negative din jurul tău pentru a nu-ți fura toată energia.

Visezi gelozia unui copil

Child Jealousy

Acest vis dezvăluie faptul că aveți o mare nesiguranță în voi. De asemenea, indică faptul că deseori te comporți imatur în relații, fie că este vorba de relații amoroase, de familie sau între prieteni. Pentru a înțelege mai bine, amintiți-vă că un copil are întotdeauna nevoie de atenție, nu în ultimul rând pentru că este încă dependent de îngrijire. Însă, un adult nu are nevoie.

Acesta este mesajul pe care vi-l aduce acest vis: creșteți și lăsați deoparte atitudinile copilărești.

Pe de altă parte, visul unui copil poate indica faptul că vă simțiți devalorizat de cineva care reprezintă figura paternă / maternă din viața dumneavoastră. Nevoia de aprobare aduce în discuție aceste aspecte sub formă de vis.

Visul de gelozie la locul de muncă

Jealousy At Work

Acest vis arată că te simți presat și copleșit în munca ta (sau într-un anumit proiect), ceea ce te face să simți că nu primești recunoașterea necesară.

Încercați să nu luați problemele profesionale în mod personal. Pentru a fi apreciat, trebuie să vă acordați mai multă valoare și să aveți mai multă încredere în abilitățile dumneavoastră.

Visează că nu ești gelos

În principiu, acest vis pare să indice faptul că sunteți o persoană sigură pe sine și bine rezolvată. Cu toate acestea, mesajul ascuns este că vă este puțin teamă să vă implicați și, prin urmare, rămâneți foarte controlată în relații.

A fi gelos nu este foarte pozitiv, totuși, absența totală a acestui sentiment poate însemna că nu te dai cu adevărat de gol. Caută echilibrul – în relațiile de dragoste, de prietenie sau de familie – și fii fericit!

5/5 - (1 vote)