Umbrelă – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Probabil că v-ați trezit de numeroase ori cu un vis în cap, încercând să-i înțelegeți semnificația. Poate fi un vis bun, misterios, amuzant sau un coșmar, dar atunci când ne trezim cu sentimentul că am trăit efectiv acea situație, este obișnuit să petrecem ore întregi sau chiar întreaga zi gândindu-ne la ea. Cu atât mai mult dacă visul aparent nu are niciun sens.

Visul despre umbrelă

Să încercăm să înțelegem mai multe despre acest lucru? Pentru început, mintea noastră nu se oprește niciodată. Ea rămâne activă, chiar și atunci când dormim. Și tocmai prin intermediul viselor primim “mesaje” de la mintea noastră despre îndoielile, întrebările, temerile și dorințele pe care le avem.

Adevărul este că toată lumea visează, chiar dacă nici măcar nu-și amintește. De aceea, este interesant să lăsați lângă pat un caiet și un creion pentru a nota visul imediat ce vă treziți, pentru că în următoarele minute, credeți-mă, s-ar putea să nici nu vă mai amintiți de el.

Visele, dorințe ascunse?

Cel care a început primul să studieze și să înțeleagă importanța visului a fost psihanalistul german Sigmund Freud. După zeci de ani de cercetări, el a reușit să demonstreze că conținutul, tema și detaliile visului spun multe despre personalitatea, dorințele și năzuințele visătorului. După cum spunea Freud, “visele sunt împlinirea dorințelor noastre”.

Visezi că vezi o umbrelă

Este vorba despre tine? Ai avut vreodată un vis ciudat, amuzant sau misterios care te-a făcut curios să înțelegi semnificația? În acest articol, vom schița în câteva rânduri rapide câteva simbolistici despre un vis destul de ciudat: ce ar însemna să visezi cu o umbrelă? Iată ce vom afla acum.

Pentru a înțelege ce înseamnă să visezi cu o umbrelă, trebuie să ne amintim că acest obiect este folosit pentru a ne proteja în zilele ploioase. Prin urmare, visele cu o umbrelă simbolizează o nevoie de protecție, lipsa sau un sentiment de abandon.

Este posibil ca tu să reții emoții foarte profunde. Aceste vise pot indica, de asemenea, în context, exact opusul: că vă simțiți în siguranță și încrezător în fața alegerilor dumneavoastră în viață.

Visezi că folosești o umbrelă

Using An Umbrella

Într-un vis, apa reprezintă sentimentele și emoțiile. Așadar, dacă în visul tău folosești o umbrelă pentru a te adăposti de ploaie, s-ar putea să te protejezi de implicare și dezamăgire în relațiile sociale sau amoroase.

Mesajul principal ar fi: nu face o furtună într-o ceașcă de ceai. Înfruntați viața, pentru că, așa cum spune proverbul, cine se află în ploaie trebuie să se ude. Dacă, în vis, folosești umbrela într-o zi însorită, vei avea parte de mari bucurii în familie sau la serviciu.

Visează că vezi o umbrelă

Dacă, în vis, ați văzut o umbrelă, înseamnă că aveți sentimente păstrate și nu le puteți împărtăși cu nimeni. Dacă este vorba de o rană, dezvăluirea ei va lua o greutate de pe tine.

Dacă este un sentiment bun, împărțirea lui te va face să descoperi dacă este sau nu reciproc și să îți decizi calea. În partea pozitivă, poate însemna că vă simțiți bine protejat și pregătit pentru provocări.

Visul umbrelei în zi ploioasă

Umbrella On Rainy Day

Dacă în vis te protejezi de ploaie, înseamnă că ai fost foarte superficial în relațiile tale, de teamă să nu te implici. Îți aduce sfatul să te deschizi mai mult și să înfrunți viața cu pieptul deschis. Ascunsă în casă pierzi ocazia de a cunoaște oameni speciali.

Poate că este timpul să închizi umbrela și să treci la provocări. Ce-ar fi, metaforic, să faci un duș de ploaie?

Visezi că îți cumperi o umbrelă

Acest vis indică faptul că suferiți în anticipare și vă faceți griji mai mult decât este necesar pentru ceva ce nici măcar nu știți că se va întâmpla. A te îngrijora înseamnă tocmai asta: dacă te “preocupi”, adică îți pierzi timpul și energia cu ceva care nu depinde de tine sau de voința ta.

O altă posibilă interpretare a acestui vis este că cineva apropiat ție poate trece prin probleme emoționale și de uzură și te caută pentru a se descărca.

Visezi că ții în mână o umbrelă

Holding An Umbrella

Acest vis implică acceptarea. Există aspecte și situații în viața ta cu care trebuie să înveți să te confrunți. Nu are rost să lovești cuțitul și să insiști asupra unui lucru care nu a mers bine sau care este dincolo de atingerea ta.

În primul rând, “ține-te” de ceea ce ai, ai încredere în propriile capacități și nu te mai victimiza. Pe de altă parte, acest vis indică faptul că te maturizezi și înveți să te descurci cu sentimentele.

Visul că se deschide o umbrelă

Dacă, în vis, deschideți o umbrelă, prima interpretare este că ați încercat să vă protejați sau să vă ascundeți propriile emoții. Acest lucru te poate face să ratezi unele oportunități în viață.

Visul relevă faptul că te închizi în fața unor noi emoții, fie pe partea amoroasă, fie pe cea socială. Sfatul aici ar fi: uitați de umbrelă și nu vă mai “păstrați” sentimentele pentru dumneavoastră.

Visul care închide o umbrelă

Să visezi că închizi o garderobă înseamnă că ești mai puțin suspicios și mai deschis în privința sentimentelor tale.

Încrederea în sine este primul pas pentru a pierde teama de relații, fie că este vorba de prieteni sau de o nouă iubire. Dacă ai deja o relație, arată că trăiești o perioadă de liniște, fără încărcături. În sens negativ, visul cu o umbrelă închisă poate fi un semn de vești neplăcute și neașteptate.

Visul că umbrela nu se deschide

Acest vis arată că vă simțiți neputincioasă în fața a ceva care vă scapă de sub control. Vă simțiți nesigur în fața unor mari responsabilități.

Umbrela care nu se deschide indică faptul că îți este teamă că nu ești capabil să faci față unei situații pe care o trăiești sau pe care urmează să o trăiești. Sugerează, de asemenea, că nu ar trebui să aveți prea multă încredere în oamenii din jurul dumneavoastră. Fă-ți partea ta și nu aștepta ca alții să-ți deschidă calea.

Visezi despre umbrela zburătoare

Acest vis reflectă sentimentul său de a fi neprotejat în fața unor situații trăite recent. Lăsarea la suprafață a unor emoții te face să suferi, dar te poate și întări.

Credeți mai mult în capacitatea dumneavoastră și nu vă mai doriți ceea ce este departe, lăsând deoparte ceea ce aveți deja. Visele cu umbrele zburătoare sunt un semn că nu trebuie să ne bazăm pe ceea ce nu avem.

Visezi că pierzi o umbrelă

Acest vis nu este neapărat de rău augur, ci un avertisment de a nu risca prea mult pentru situații incerte. O altă interpretare este că neglijezi să acorzi atenție muncii sau unei relații de dragoste, iar atunci când nu suntem dedicați unui lucru, putem ajunge să pierdem.

Dacă, în vis, nu v-a păsat prea mult de pierderea umbrelei, arătați că sunteți pregătit pentru orice vine și pleacă. Vă simțiți împuternicit și curajos pentru noi provocări.

Visezi că găsești o umbrelă

Acesta este un vis de bun augur. Înseamnă că veți primi în curând vești bune. Poate fi în legătură cu o călătorie pe care intenționezi să o faci, cu un nou proiect profesional sau chiar cu șansa unei noi iubiri. Faptul că ați găsit o umbrelă indică faptul că v-ați găsit axa și vă simțiți mai în siguranță din toate punctele de vedere. De asemenea, poate simboliza surprize bune și neașteptate.

Visezi la umbrelă acasă

Dacă, în vis, folosești o umbrelă în casă, acest lucru indică dificultatea de a exterioriza sentimente și emoții, chiar și cu persoanele apropiate.

În interior este un loc în care ar trebui să te simți în siguranță, așa că evaluează mai bine situația și înțelege de ce nu poți avea încredere că ești alături de tine. Pe partea negativă, a visa că folosești o umbrelă în interior poate însemna o ruptură în relația de iubire.

Visezi despre umbrela udă

Acest vis aduce liniște față de tine însuți, un sentiment de împlinire. Înseamnă că ați finalizat sau veți finaliza cu succes proiectul care v-a fost încredințat. Arată că nu vă este teamă să vă expuneți sau să înfruntați provocări, fie în viața personală, fie în cea profesională.

5/5 - (1 vote)