Marea – Semnificația Și Simbolismul Viselor


Sea

Să visezi marea înseamnă o multitudine de lucruri, precum și lucrurile pe care marea le ascunde sub cele mai adânci valuri și ape. Dacă nu știi să înoți, este mai bine să înveți, deoarece viața te poate pune în situații mai dificile.

La fel ca tot ceea ce aduce marea la marginea plajei, ea aduce și în adâncurile tale, iar asta înseamnă că în viața ta se vor întâmpla revelații neașteptate. Să visezi marea vorbește și despre schimbări, aventuri și temeri care trebuie depășite.

Dar, potrivit lui Freud (2016), pentru a interpreta acest vis este fundamental să te gândești la ce sentimente îți trezește marea, deoarece simbolurile sale pot avea semnificații diferite pentru fiecare.

Marea, pentru unii, are semnificația distrugerii (precum mahmureala care dărâmă structuri), pentru alții poate fi legată de invazii (când avansează peste nisip) sau, totuși, de purificare, atunci când facem o scufundare pentru a ne reîncărca energiile în ultima zi a anului. Așadar, reflectați la ceea ce înseamnă simbolistica mării pentru voi, în timp ce citiți interpretările de mai jos.

Ce înseamnă să visezi o mare agitată și murdară?

Ce înseamnă să visezi la valuri?

Ce înseamnă să visezi la plajă și la mare?

Ce înseamnă să visezi la ocean?

Să visezi la o mare calmă

Să visezi o mare calmă prevestește o călătorie, fie că este vorba de o regiune de coastă sau nu. Aici, imaginea mării nu este neapărat revelația locului unde puteți merge, dar va fi un prilej de odihnă și relaxare.

Visând o mare calmă

Visarea unei mări calme este un balsam, un răgaz pentru cei care s-au confruntat în ultima vreme cu monștri și ape tulburi. Acum este momentul în care te poți odihni, poți medita și reflecta asupra lecțiilor pe care le-ai învățat. Maturizarea ta este clară și va fi necesară pentru următoarea ta călătorie.

Visează la mări agitate

 Rough Sea

Probleme familiale. A visa o mare agitată vorbește despre casa ta, despre cei dragi și atât de bine îngrijiți. Când marea se agită în interiorul casei, tot restul ajunge să se clatine. Acolo avem ancora și de aceea este atât de important să știm cum să facem față adversităților din familie. Lucrați din greu și pacea va domni din nou.

Visează că nimic pe mare

Să visezi că nimic pe mare este pentru cei puternici, nu toți oamenii își pot asuma riscuri în apele viclene ale mării. Cu asta știi acum că potențialul tău este mai mare decât al atâtor alții, nu accepta mai puțin, mergi în căutarea a mai mult.

Visul de a înota în mare are mai mult de-a face cu ceea ce te mișcă în interior decât cu ceea ce are de spus lumea exterioară. Dacă simți că viața este prea calmă și că ar trebui să te aventurezi în ape noi, scufundă-te în mare în căutarea a ceea ce te va face fericit.

Visează că te îneci în mare

Drowning in the Sea

Să visezi că te îneci în mare arată că ajungi într-o etapă în care vei reuși să faci dizolvarea vechilor frici și traume, ceea ce îți va da un nou suflu de viață. Nu vă fie teamă, continuați să încercați.

Visezi că o altă persoană se îneacă în mare

A visa că o altă persoană se îneacă în mare înseamnă că nu vei avea întotdeauna puterea sau condiția de a ajuta pe cineva și acest lucru nu trebuie purtat ca sentiment de vinovăție. Lecțiile vin în multe forme și poate că a ta este să înveți din greșelile altora.

Visezi că călătorești pe mare

Atunci când visezi că călătorești pe mare, oprește-te și privește-ți mai bine viața. Este posibil ca tu să îți fi luat zilele prea ușor și prea în serios. Viața nu este o mare de trandafiri și în orice moment te poți confrunta cu o problemă mai mare decât părea la suprafață.

Visează Marea Adâncă

 Deep Sea

Să visezi la mare adâncime arată că este timpul să îți asumi riscuri în viață. Nu mai trăiți la suprafața caldă și confortabilă, aveți abilitățile și potențialul de a merge mai departe, de a vă scufunda în adâncuri și de a găsi comori pe care nu v-ați imaginat niciodată că le puteți atinge.

Visează că marea invadează nisipul

A visa marea invadând nisipul arată că persoane din afară le amenință relația. Trebuie să fii ferm dacă nu vrei să mori pe plajă. Luptă pentru dragostea ta și adu-o înapoi în portul tău sigur.

Visează o mare noroioasă

Probleme la vedere. Visul unei mări pline de noroi este un avertisment pentru dificultăți de-a lungul navigației tale, dar nu înseamnă că nu vei fi în stare să le depășești și să ieși victorios. Concentrează-te, urmează-ți nordul și totul se va termina cu bine.

Visând la o mare agitată

Schimbări în viața sentimentală. Să visezi marea furioasă indică faptul că ceva în cadrul relației tale amoroase nu este în regulă. Unul dintre cei doi este cu o turbulență interioară de mare forță și va reuși să miște piesele necesare pentru a ajunge la o schimbare decisivă în modul în care relaționează. Această schimbare poate fi un sfârșit, dar și un nou început.

Visează o mare cu valuri mari

Visul unei mări cu valuri mari vă cere să vă păstrați calmul de acum încolo, pentru că în următoarele luni nesfârșite se pot întâmpla certuri în familie, iar acest lucru vă va scoate din minți. Să știi că acestea vor fi teste pentru a evalua câtă dragoste simțiți unul pentru celălalt și ce sunteți dispuși să iertați.

Visează furtuni pe mare

Storms At Sea

Atunci când visezi furtuni pe mare, vedem că te afli în centrul unei perioade de agitație mentală sau emoțională în care nu poți sta mult timp. Furtunile pe mare sunt întotdeauna foarte periculoase și au răpit marinari cu ani de experiență. Trebuie să cauți ajutor dincolo de cel fizic dacă vrei să depășești această fază și să devii un “bătrân lup de mare”.

Visând la Marea Roșie

Când visezi marea roșie, trebuie să fi realizat că ceva îți tulbură sentimentele. Nu trebuie să uităm că culoarea roșie este asociată cu pasiunea și cu sentimentele incontrolabile. Așadar, atunci când este văzută ca fiind culoarea mării, fiți conștienți că vă puteți îneca în această mare de pasiune. Aveți grijă să nu suferiți degeaba, nu meritați acest lucru.

Visul unei mări

A visa o mare de foc vorbește despre o prietenie care își va avea legăturile întărite și consolidate din cauza unui ajutor. Este foarte posibil să ajutați deja pe cineva fără să vă dați seama, sau acest fapt se va produce totuși. Important aici este legătura puternică pe care o veți avea tu și această persoană.

Visând la o mare înghețată

 Frozen Sea

A visa o mare înghețată este semnul unei paralizii în viață, al unei stagnări. Dar, calm, aceste perioade de introvertire nu sunt întotdeauna rele, dimpotrivă, uneori tot ce avem nevoie este să ne închidem, să punem viața pe pauză și să privim înăuntru în căutarea unor răspunsuri și revelații care nu sunt în exterior, ci rezidă în interiorul tău.

Visând la o mare aspră și murdară

Deși a visa o mare murdară și agitată poate părea un vis negativ, semnificația sa este exact opusă. El reprezintă o evoluție a spiritului și a emoțiilor tale. Înseamnă că te maturizezi și crești ca ființă umană.

Visul de plajă și mare

Să visezi marea și plaja înseamnă că simți nevoia să te relaxezi, să renunți la tot și să uiți de probleme. Ceea ce ai nevoie cel mai mult în acest moment este odihna și liniștea, pentru că ești foarte încordat. Acest tip de vis este un semn că ai nevoie de mai mult timp pentru petrecerea timpului liber.

Visând despre oceanul

Ocean

Visul oceanului reprezintă starea în care se întâlnesc sentimentele și emoțiile tale. Este un indiciu că viața ta este mai ușoară și mai calmă, că liniștea ta este reînnoită.[

Visezi că navighezi cu marea agitată

Este un semn că trebuie să te pregătești, pentru că viața ta poate trece prin momente de instabilitate, în care la o oră ești bine, iar la alta mai puțin bine. Fii conștient de suișurile și coborâșurile vieții.

5/5 - (1 vote)