Apă – Semnificația Și Simbolismul Viselor


Water

Visul despre apă poate avea interpretări diferite, deoarece depinde foarte mult de starea ei (dacă este curată, murdară, oprită, curentă) și de locul în care se află (sticlă, râu, mare, piscină). Poate indica pace și armonie sau poate fi un semn că vor apărea noi provocări în viața ta.

La fel ca aerul care ne umple plămânii, apa este un element esențial pentru viață. Prin ea există și se menține tot ceea ce este viu pe Pământ, de la oameni, animale, plante și chiar ființe microscopice.

Aveți nevoie de ea zilnic, fie că este vorba de apă pentru a bea, pentru a găti, pentru a face baie sau pentru a vă spăla pe dinți. Datorită importanței sale, a puterii sale de creație și de curățare, semnificația apei visate tinde să fie ceva ce implică cunoaștere, vindecare, purificare și spiritualitate!

În acest articol vom discuta despre cele mai frecvente vise și interpretările specifice pentru fiecare situație în parte. Consultați lista și înțelegeți ce înseamnă să visezi apă!

Visul despre apa curgătoare

Să visezi apă curgătoare înseamnă puritate și liniște. Ești calm și nu te lași zdruncinat de nicio problemă. Apa curgătoare din visul tău înfățișează tocmai această stare de liniște în care te afli.

Apa curată și curenții simbolizează mișcarea, schimbarea și, de asemenea, fluiditatea. Acest vis este un semn de înnoire și indică faptul că vor exista vești pozitive pentru tine, care pot fi ceva legat de familie, casă sau serviciu.

Dar fii prudent dacă, în visul tău cu apă, aceasta este murdară. Acest lucru înseamnă că aveți capacitatea de a face față obstacolelor, pe jumătate delicate, dar pasageri. La fel ca apa care curge și îndepărtează impuritățile, și acestea pleacă.

Visând despre apa curată

Apă - Semnificația Și Simbolismul Viselor 1

Apa curată este un simbol al păcii, al calmului, al liniștii și al seninătății. Să o visezi înseamnă că vei avea parte de prosperitate în toate aspectele vieții. Veți fi fericit și vă veți vedea mulțumit în viața personală și profesională. Este foarte probabil că treceți printr-un moment de enormă pace emoțională și că sunteți sănătos și fericit.

Să visezi apă curată înseamnă pace și armonie în viața ta. Reprezintă toată prosperitatea care se află în calea ta, clară și limpede. Sănătatea ta este, de asemenea, în creștere! Este o perioadă minunată și de care trebuie să te bucuri din plin!

Visezi despre apa murdară

Să visezi apă murdară este un semnal de alarmă! Este posibil să treci printr-o perioadă dificilă atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Înseamnă că nu te simți atât de curată din punct de vedere spiritual, că ai nevoie de o curățenie interioară. Reprezintă toată toxicitatea și energiile negative care se află în prezent în jurul tău.

Fii conștient de gândurile negative, pentru că sunt șanse ca ele să fie cele responsabile pentru lucrurile care nu funcționează sau nu au funcționat în viața ta. Reflectează și asumă-ți o postură optimistă, poți/va reuși să câștigi!

Visează despre apa noroioasă

A visa apă tulbure are o semnificație similară cu a visa apă murdară: trebuie să treci prin piedici în viața ta. Fii prudent, mai ales când vine vorba de relația ta amoroasă sau de probleme sentimentale. Este un semn din partea subconștientului tău că ceva nu merge bine.

Visezi că bei apă

Apă - Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Dacă în vis ați băut apă potabilă, înseamnă că vă dați seama că succesul este aproape și că veți reuși să depășiți obstacolele care vă deranjează. Cu toate acestea, dacă visezi că bei apă murdară sau contaminată, acest lucru poate indica faptul că ești îngrijorat de sănătatea ta.

Potrivit lui Sigmund Freud (1856-1939), faptul că visezi că îți este foarte sete, că bei multă apă în vis și că te trezești pentru a bea efectiv apă, poate însemna pur și simplu că aveai cu adevărat nevoie să te hidratezi. Vă era cu adevărat sete, iar visul v-a reamintit acest lucru. A interpretat visul în sine: “Când mănânc la cină hamsii, măsline sau alte alimente foarte sărate, mi se face sete în timpul nopții și mă trezește.

Această trezire, însă, este precedată de un vis care are întotdeauna același conținut (Freud, 2016,p. 371)”. Părintele psihanalizei continuă apoi spunând că a visat că bea multă apă din belșug, în înghițituri generoase și gustoase de apă proaspătă, și concluzionează: “Am visat că am băut multă apă: “motivul acestui vis simplu este setea, iar apoi mă trezesc și trebuie să beau apă de fapt.

Visează că își vede reflexia în apă

Apă - Semnificația Și Simbolismul Viselor 3

Să visezi că îți vezi reflexia în apă nu este un semn foarte pozitiv. Cea mai frecventă interpretare pentru acest tip de vis este că pot exista victime în mediul tău social. S-ar putea ca o rudă sau un prieten apropiat al tău să moară.

Visezi multă apă

Semnificația pentru acest tip de vis depinde foarte mult de context. Pe lângă faptul că trebuie să ții cont de sentimentele tale, trebuie să fii atent la cum era apa.

Dacă era multă apă murdară, este un semn că trebuie să te deștepți cu minciuna. Dacă era multă apă liniștită, poate indica faptul că treci sau vei trece printr-un moment de multă pace și liniște. Dacă era tulbure și în mișcare, este un indiciu de certuri și intrigi.

Visezi despre apa de mare

Apă - Semnificația Și Simbolismul Viselor 4

Semnificația visului despre apa de mare poate varia. Depinde și de modul în care este marea. Dacă este calmă și liniștită, este un semn de noroc, abundență și chiar creativitate. Dar dacă te afli în apă agitată și valuri mari și violente, poate fi un indiciu că vei trece prin mari probleme personale.

Visezi despre apa râului

Semnificația visului cu apă de râu este similară cu cea a visului cu apă de mare. Dacă râul este curat și calm, simbolizează norocul. Puteți avea beneficii la locul de muncă sau în viața de familie. Cu toate acestea, dacă râul este murdar sau cu viituri, ar trebui să fiți atenți, să evitați sau să fiți pregătiți să faceți față unor posibile probleme.

Visezi despre apa stătătoare

Dacă apa stătătoare este foarte poluată sau noroioasă, aveți șansa de a trece prin probleme. Rămâi calm și rezolvă-le. Totul va fi bine. Iar dacă în visul tău cu apă stătătoare, aceasta este curată, aceasta reprezintă liniște sufletească, sănătate și lejeritate. Treci printr-un moment de echilibru!

Visează apă întunecată

Apă - Semnificația Și Simbolismul Viselor 5

După cum am văzut mai înainte, visul cu ape întunecate simbolizează o anumită problemă sau dificultate. De asemenea, poate însemna că ești nehotărât sau confuz în legătură cu o anumită situație din viața ta. Fii în siguranță și rezolvă-ți problemele!

Visezi despre apa de ploaie

Mulți oameni adoră să facă o baie de ploaie, deoarece ploaia reprezintă curățarea și reînnoirea spirituală. Să visezi ploaie este de bun augur, pentru că vei evolua din punct de vedere spiritual. Bucurați-vă de acest moment de liniște și calm!

Visând despre apa contaminată

Apă - Semnificația Și Simbolismul Viselor 6

Să visezi că bei apă contaminată arată că acorzi multă atenție unor persoane toxice sau cu energie proastă. Faptul că bei apă murdară indică faptul că îți contaminezi spiritul trăind cu ei. Nu-i lăsa pe oameni să-ți ia liniștea! Evită-i pe cei care te bârfesc și sunt falși cu tine.

Dacă te afli în apă contaminată, este posibil să te confrunți cu unele dificultăți. A înota într-un râu cu apă murdară indică faptul că ar trebui să fii conștient de energiile și gândurile negative din viața ta personală!

Dacă visezi o baltă sau un lac murdar, este de rău augur pentru că este legat de boală și contaminare. Poate că tu sau cineva din familia ta treceți printr-un moment delicat în ceea ce privește sănătatea.

Dacă ai visat o inundație cu apă murdară, trebuie să-ți îmbunătățești stima de sine. Fii mai încrezător pentru a face față problemelor tale! Iar dacă apa murdară ți-a inundat casa, ar trebui să fii vigilent cu persoanele false care vor să-ți facă rău.

Visează despre apa cristalină

Apă - Semnificația Și Simbolismul Viselor 7

La fel ca apa curată, apa cristalină reprezintă lucrurile bune. Vă amintiți sentimentul de a vedea o mare sau un râu curat? Aduce o stare de pace! Este exact ceea ce reprezintă visul de a visa apă curată: lejeritate, liniște emoțională, sănătate și purificare. Sunt șanse mari să treci printr-o perioadă foarte bună în ceea ce privește sănătatea ta fizică și emoțională.

Visezi despre apa din piscină

Să visezi o piscină curată înseamnă că îți vei îmbunătăți viața financiară. Să visezi o piscină plină și curată înseamnă abundență sau noutate: vei trece prin momente de prosperitate și vei găsi un nou prieten sau o nouă iubire. Să visezi o piscină murdară este un semn rău, pe lângă faptul că reprezintă pagube materiale, este un semnal de alarmă pentru tine de a fi atent cu persoanele false.

Visezi despre scurgeri de apă

Visul cu scurgeri de apă este un avertisment: nu pierdeți timpul cu ceea ce nu merită. Poate însemna, de asemenea, că vei trece prin probleme și că nu le vei putea controla.

Visezi despre apa fierbinte

Apă - Semnificația Și Simbolismul Viselor 8

Visul cu apă fierbinte simbolizează probleme materiale. Fiți atenți la posibilele pierderi.

Visând apă rece

A visa apă rece arată că veți trece printr-un moment de mare prosperitate și că veți fi foarte norocos.

5/5 - (2 votes)