Părintele – Semnificația Și Simbolismul Viselor


Părintele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 1

Visul unui tată înseamnă protecție și afecțiune. Reprezintă toată responsabilitatea pe care o ai și siguranța pe care o transmiți celor din jurul tău.

Un tată reprezintă siguranță, respect, dar și încredere și afecțiune. Visul unui tată are legătură cu divinul, cu dorința de a te conecta cu Dumnezeu, cu stabilitatea financiară și cu responsabilitățile în creștere. Semnificația de a visa un tată este un simbol deosebit de interesant.

Visul unui tată este strâns asociat cu dorința de a-și controla viața, dar și de a fi protejat de pericolele care vin din această independență. Tatăl este o referință puternică de siguranță și securitate, așa că este obișnuit ca aceasta să fie dorința ta de a fi tu însuți această referință pentru ceilalți. Felul în care vă gestionați relațiile, fie ele afective, de iubire, cu colegii de muncă sau cu subordonații, are o relevanță importantă în interpretarea a ceea ce înseamnă să visezi un tată.

De exemplu, este necesar să identificați dacă figura tatălui din visul dumneavoastră simbolizează puterea și autoritatea pe care o aveți asupra dumneavoastră sau pe care o exercitați asupra altor persoane.

Potrivit lui Sigmund Freud, a visa un tată, în funcție de context, poate însemna un moment turbulent cu cineva care își exercită puterea sau influența asupra ta. De obicei, visul oferă indicii, uneori subtile, despre cine este tatăl tău care servește drept “cap de fier” (Freud, 2016).

Nu este neobișnuit să visezi un tată mort – ceea ce poate să nu însemne exact ceea ce ți-ai putea imagina – bolnav, plângând sau furios, dar fiecare dintre aceste vise are propria interpretare specifică. O îmbrățișare în tatăl tău, un moment de relaxare sau o ceartă aduc mesaje diferite, dar toate, bine interpretate, ne pot ajuta să rezolvăm sau chiar să descoperim probleme care până atunci nu erau evidente, dar care ne afectează semnificativ viața. Haideți să le înțelegem mai bine pe fiecare în parte.

Visează că vorbești cu tatăl tău

Tatăl este un sfătuitor, a visa că poartă o conversație plăcută este de bun augur și simbolizează faptul că mergem pe drumul cel bun. Dacă, eventual, unele persoane nu sunt de acord cu alegerile, proiectele și obiectivele tale, trebuie doar să faci un efort și să-ți păstrezi pașii fermi. Drumul este pentru tine.

Visează că te joci cu tata

Părintele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 3

Interpretarea unui vis în care te joci cu tatăl tău necesită câteva observații importante: Erai copil în vis? Erai un adult sau încă un adolescent? A fi copil sau foarte tânăr într-un vis în care ești deja adult indică nevoia de a te maturiza, de a-ți îmbrățișa responsabilitățile și de a crește. Este important să păstrăm viu copilul interior, dar vine un moment în care trebuie să fim vectorul responsabilității.

În cazul în care te distrezi cu tatăl tău, dar pe picior de egalitate, cei doi adulți maturi, semnificația este opusă. Lasă-ți copilul interior să apară mai mult. Nu lua totul atât de în serios. Dacă te joci în vis cu ajutorul jucăriilor, este un semn de succes personal pe drum sau de revenire a unei persoane pe care o placi, dar pe care nu ai mai văzut-o de mult timp.

Visează că îți îmbrățișează tatăl

Părintele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 4

Să visezi că îi dai tatălui tău o îmbrățișare lungă și strânsă este semn de fericire în familie. Dacă tatăl tău te-a îmbrățișat în vis, este un semn că ești protejat și iubit de oameni. Dacă în visul tău îți mângâi tatăl, este un semn de reînnoire spirituală și fizică.

Visul unui tată furios

Un părinte furios sau supărat în visul tău este un avertisment că ar trebui să îți revizuiești unele dintre deciziile tale recente. Ați avut neînțelegeri în familie? Poate că este timpul să analizezi dacă nu ai fost prea dur. Sfatul pe care ți-l dă visul tău este să-ți ceri scuze și să cauți iertare.

Lasă necazurile în urmă și caută confortul liniștii sufletești. Propria ta furie se poate proiecta și în iritarea tatălui tău din vis. În acest caz, este foarte important să respirați și să numărați până la zece înainte de a pleca la atac dacă luați un blocaj în trafic sau o criză de nervi la serviciu sau în discuțiile cu oamenii, din familie sau nu.

Visează că se ceartă cu tatăl său

Nu este chiar un vis urât. Simbolizează sacrificii pe care s-ar putea să trebuiască să le faceți. Dacă în vis te-ai luptat, dar la scurt timp după aceea ați făcut pace, este un semn că în curând vor fi bătălii în viață, dar drumul nu va fi atât de greu pe cât pare.

Dacă te lupți prea tare și ajungi la agresivitate fizică, este un semn că trebuie să te apropii mai mult de tatăl tău în viața reală. Dacă tatăl tău te bate, este un semn de deconectare emoțională între voi.

Visul unui tată care plânge

Dacă îl visezi pe tatăl tău în lacrimi, acesta este un semn că așteptările tale nu vor fi îndeplinite. Poate că aștepți multe de la cineva sau de la ceva la care ai țintit, dar în acest moment este vorba doar de simple iluzii. Ai răbdare, va veni totuși timpul. Visele de acest gen pot sugera, de asemenea, că cineva la care te aștepți mai puțin va veni în ajutorul tău și că această persoană se va dovedi a fi un prieten adevărat.

Dacă tatăl tău nu plânge de tristețe, ci de bucurie în vis, acesta este un factor de luat în considerare. În acest caz, poate că un vis pentru care ați luptat din greu este pe cale să se împlinească. Observă expresia și cuvintele tatălui tău în vis pentru a face o interpretare corectă.

Visul tatălui care zâmbește

Părintele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 5

Semn că faceți alegerile corecte. Procedați cu încredere în proiectele dumneavoastră, sunteți pe drumul cel bun. Să ne păstrăm concentrarea și munca este important, dar să fim siguri că ceea ce am făcut are un efect și mai bun.

Visezi un tată bolnav

Părintele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 6

Există două interpretări posibile: în prima, dacă tatăl tău are în mod clar un aspect de persoană bolnavă, visul indică nevoia de a se distanța de cineva care exercită autoritate. În al doilea caz, fiți liniștiți, este un semn de sănătate și de viață lungă pentru tatăl dumneavoastră.

Visul morții tatălui

Dacă tatăl tău a murit în visul tău, acest lucru reprezintă faptul că în curând vor sosi vești pozitive. În mod ciudat, acest vis poate fi un semn bun. Cu toate acestea, este și un indicator de prudență în administrarea afacerilor sau în modul de desfășurare a unor lucrări.

Visul unui tată mort

Contrar a ceea ce s-ar putea imagina, este un indicator că sănătatea rudelor apropiate merge bine, inclusiv cea a tatălui tău. Pe de altă parte, poate indica instabilitate financiară. Încercați să nu faceți cheltuieli inutile.

Visul unui tată sfânt

Înțelepciune și succes de-a lungul călătoriei dumneavoastră atunci când vorbiți cu unul în vis și capacitatea de a evolua și de a obține victorii dacă sunteți chiar tatăl unui sfânt. Dar dacă tatăl unui sfânt este mort în visul său, este un semn de rău augur și vești negative. Păstrați-vă credința și căutați să vă conectați cu Dumnezeu și să lucrați la spiritualitate.

5/5 - (3 votes)