Ancoră – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Ancora este un obiect, de obicei din metal, folosit în scopul menținerii navei staționare.

Simbolul ancorei

Ancora este văzută ca un simbol al stabilității, puterii și credinței.

Deoarece ancora este utilizată pentru stabilizarea unei nave, este văzută ca o parte echilibrată a unui individ în mijlocul tulburării vieții.

Înțelesul ancorei

Meaning Of Anchor

Inițial, este important să menționăm că această piesă, fixată de o frânghie sau lanț, este utilizată pentru a imobiliza bărci și nave. În acest fel, este legat de impact și siguranță.

Trebuie adăugat că ancora poate fi utilizată pentru a face o oprire neașteptată, deoarece ar menține plutitorul stabil. Ancora poate fi folosită și atunci când nava ajunge la destinație. Cu aceasta, indivizii pot ateriza în siguranță.

În acest sens, ancora poate însemna fermitate și echilibru.

Pe de altă parte, ancora poate însemna și întârziere, având în vedere permanența undeva. Pentru marinari, ancora este privită ca un instrument de încredere în mijlocul unei furtuni. Prin urmare, ancora simbolizează alegerea dintre ceea ce este consistent, care poate fi văzut ca pământul și ceea ce este fluid, cum ar fi apa mărilor și oceanelor.

Ancoră în religie

Anchor In Religion

Pentru ca ancora să fie în modul cunoscut, trebuie să existe joncțiunea unei cruci și a unui semicerc cu ambele capete orientate în sus.

Dintr-o perspectivă religioasă, crucea reprezintă existența lumii reale și continuitatea lucrurilor pământești. În ceea ce privește semicercul cu fața în sus, avem reprezentarea lumii spirituale. Combinația acestor elemente constituie crucea de ancoră, un simbol ascuns. Datorită persecuțiilor suferite, creștinii din Imperiul Roman practicau religia în secret. În acest scenariu, crucea ancoră a fost utilizată ca simbol.

Odată cu trecerea timpului, ancora a fost văzută ca un simbol al speranței. Biblia, în cartea Evrei, ancora apare cu scopul de a menține credința în zilele mai bune. Prin urmare, într-un mod abstract, ancora sugerează că determinarea predomină în fața furtunilor și a adversităților.

Ancoră în relație

În ceea ce privește relația dintre prieteni, ancora este un simbol al unei relații stabile. Din această perspectivă, când doi oameni sau un grup de prieteni decid să-și facă acest tatuaj, înseamnă că sentimentul este solid și se bazează pe companie.

În ceea ce privește relațiile de dragoste, ancora întărește și mai mult sentimentul. Între un cuplu, ancora simbolizează parteneriatul și liniștea. Pentru a eterniza acest sentiment, unii oameni decid să-și facă un tatuaj cu simbolul, care poate fi adăugat unei inimi.

Merită menționat faptul că, în mediul jurnalistic, termenul „ancoră” este utilizat pe scară largă. În această panoramă, înseamnă prezentator. În acest fel, persoana respectivă ar trebui să transmită știrile rapid și imparțial.

Tipuri de ancore

Alegerea unei ancore bune ar trebui să fie o prioritate în navigare. La urma urmei, acest obiect va da stabilitate navei.

Pentru o mai bună înțelegere, iată câteva tipuri de ancore și caracteristicile acestora:

1. Ancoră de tip amiralitate

Această ancoră este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial. Sunt greu de manevrat din cauza greutății. Deși utilizarea în vase de sport este imposibilă, această ancoră este foarte utilă pe fundul mlăștinos sau stâncos.

2. Ancoră tip plug

Această ancoră acționează exact ca un plug în agricultură. În curând, dispersează solul și alunecă sub fundul mării.

3. Ancoră de tip Danforth

Această ancoră este una dintre cele mai bune în ceea ce privește stabilitatea și greutatea.

Tatuaj ancoră

Anchor Tattoo

Tatuajul ancoră poate fi realizat într-o varietate de scopuri. Poate fi făcut pentru a demonstra echilibrul și forța într-o relație iubitoare. Se poate face cu un prieten pentru a celebra loialitatea prieteniei. Poate fi făcut și ca simbol al curajului și determinării.

Iată câteva tipuri de tatuaje ancoră care pot fi realizate:

Ancoră cu flori;
Ancoră cu busolă;
Ancoră cu date speciale; și
Ancoră numită după o persoană dragă.
Având în vedere puterea pe care o are tatuajul ancorei, este posibil să o faceți pe diferite părți ale corpului, cum ar fi ceafa, umărul, spatele, partea din spate a mâinii, degetele, vițelul și piciorul.

Alegerea profesionistului este fundamentală pentru ca desenul să fie bine făcut și să fie rapid și eficient.

5/5 - (1 vote)