Cascadă – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Înainte de a vorbi despre ce înseamnă să visezi la o cascadă, este interesant să înțelegem ce sunt arhetipurile. Arhetipurile sunt tipare universale care emană din inconștientul colectiv, adică (conform renumitului psihiatru elvețian Carl Gustav Jung) sunt informații impersonale pe care le întruchipăm în mod colectiv în timpul procesului de dezvoltare a vieții.

Apa este echivalentul lichid al luminii, astfel încât semnificația visului unei cascade induce interpretarea simbolismului pe care apa îl posedă, dar este necesar să se țină cont și de anumite elemente, cum ar fi mișcarea, căderea apei și forța ei fiind digerată cu pietrele de la picioare. Acestea sunt puncte esențiale pentru a observa din perspectiva corectă ce înseamnă să visezi o cascadă.

Aceste informații au migrat între fiecare dintre noi ca indivizi, creând inconștientul colectiv, o formă comună de înțelegere a imaginilor care se transfigurează dincolo de ceea ce sunt pur și simplu, transmițând astfel un mesaj universal acceptat de fiecare dintre noi. De exemplu, arhetipul cascadei dezvăluie curățarea și purificarea.

Visul unei cascade murdare

Cascadă – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

A visa o cascadă murdară înseamnă că ai emoții barate, iar aceste emoții sunt cele care îți lasă torentul de sentimente întunecat. Cascada curge așa cum ar trebui să curgă sentimentele noastre, astfel încât să putem rămâne sănătoși. Reprimați aceste sentimente și ascundeți ceea ce simțiți în mod negativ pentru sănătatea dumneavoastră.

A lăsa sentimentele să curgă nu înseamnă, la rândul tău, că trebuie să spui tot ceea ce simți sau gândești. Sentimentele, atunci când curg, îndepărtează rănile și resentimentele, așa că nu lăsați experiențele negative sau oamenii încărcați să vă influențeze starea de bine. Aceasta este o perioadă în care psihicul tău are nevoie de energii bune și pozitivism.

Visezi cascada și marea

Este o reprezentare a vieții tale de familie, a tensiunilor și a conectivității cu cei cu care păstrezi legături înrudite sau pe care îi consideri ca fiind din familie. Dacă marea și cascada aveau apele liniștite, acest lucru sugerează o perioadă de pace deplină și echilibru în familia ta. Sunteți conectați, iar comunicarea este transparentă și fără loc de neînțelegeri.

Acum, dacă apele au fost tulburi, este probabil că vor exista dispute și discuții care pot uza relația de familie. În acest caz, încercați să măsurați cuvintele și să evitați stresul. Familia este tot ceea ce avem cu adevărat, chiar și atunci când credem că ea este sursa problemelor, familia este clanul tău.

Visează la cascadă și cataractă

Cataractele au o cantitate imensă de apă care cade cu mare forță și putere. Aceasta este o manifestare a interiorului tău despre sentimente contradictorii, confuze, cu care nu reușești să faci față sau să le înțelegi. Ceea ce face acest lucru mai complex este că, de multe ori, îți poate fi dificil să înțelegi sau să distingi q ue sentimente sunt acestea.

A căuta ajutor profesional în acest moment poate fi foarte util, liniștitor și chiar revelator. Căutați răspunsuri și profitați de ocazia de a vă cunoaște mai bine. Imaginați-vă un vehicul care este cu totul nereglementat; frânele nu funcționează bine, cheltuiește mai mult combustibil, aveți mai multe cheltuieli și, pe lângă toate, riscați mai mult în trafic. Sentimentele tale, atunci când sunt confuze, te lasă mai mult sau mai puțin la fel. Nereglementate, fără chef, stresate și vă subminează sănătatea. Nu permiteți ca acest lucru să se întâmple.

Visează căderea de apă uscată

Dacă în vis vedeți în vis o cădere prin care ar trebui să turnați o cascadă, dar aceasta este uscată, iarăși acesta este un vis care reprezintă sentimente conținute care nu curg în mod corect. Poetul roman Juvenal scria în celebrul său Satyr X “Mens sana in corpore sano” – o minte sănătoasă într-un corp sănătos. El se referea în textul său la faptul că acesta era tot ceea ce se putea dori în viață.

Poetul avea perfectă dreptate, dar pentru ca noi să ajungem la această minte sănătoasă și, în consecință, să dezvoltăm un corp sănătos, sentimentele noastre trebuie să curgă și să nu fie barate sau uscate. Nu cultivați durerea și resentimentele, promovați fluiditatea care îndepărtează tot ceea ce nu este pozitiv și benefic.

Visul care se scufundă în cascadă

Există sute de cântece despre purificare care simbolizează o scufundare într-o cascadă. Aceasta este o credință explicit arhetipală și visul care se scufundă într-o cascadă reprezintă exact acest lucru. Este un simbol al reînnoirii, un semn că viața ta este pe cale să se schimbe în bine. Probabil că ai trăit sau trăiești momente intense care au provocat zguduiri în structura ta emoțională.

Să știi că acest lucru este pe cale să se schimbe. Dar nu uita, un semn sau un semn, se întâmplă nu pentru că ceva magic îți va transforma viața, ci pentru că ceea ce ai făcut te ghidează spre această reînnoire și revitalizare, așa că mergi în continuare pe calea cea bună și cu siguranță totul va merge bine.

Visul unei cascade cristaline

Cascadă – Semnificația Și Simbolismul Viselor 3

Este de bun augur. A visa cascade cristaline simbolizează cunoașterea de sine, pentru că apele limpezi ne permit să vedem fundul, iar acest fund este propriul interior. Poți distinge ce merge bine și ce merge prost în viața ta, iar această percepție este o binecuvântare pentru cei care o folosesc cu înțelepciune. Profită de această perioadă pentru a deschide o afacere, asumă-ți mai multe riscuri în demersurile tale, planifică și plantează pentru viitor. Este momentul să iei decizii și să nu amâni nimic pentru mai târziu.

Visezi că faci o baie în cascadă

Cascadă – Semnificația Și Simbolismul Viselor 4

Asemănător cu scufundarea, visul de a face o baie în cascadă reprezintă reînnoirea și curățarea spirituală. Sunteți pe calea cea bună și trebuie să continuați pentru ea. Viața ta va trece în curând prin momente de reînnoire.

Visul de a cădea de pe o cascadă

Să visezi că cazi de pe o cascadă indică faptul că îți este teamă de tot ce este nou și că ești foarte atașat de lucrurile așa cum sunt. Este important să accepți acest lucru, însă nu înseamnă că nu poți încerca să schimbi sau să încerci ceva nou, atâta timp cât este pozitiv și nu te lovește negativ pe tine sau pe cei din jur. Acum, dacă ai visat că un prieten va cădea de pe o cascadă, asigură-te că atitudinile greșite nu dăunează prieteniei tale.

Visând despre o cascadă

Să visezi cascade este un simbol al turbulențelor emoționale, așa că nu lăsa sentimentele care nu îți aduc nimic pozitiv să te afecteze negativ. Mergeți după consiliere cu un profesionist sau chiar cu liderul spiritual care vă reprezintă credința.

5/5 - (1 vote)