Chirurgie – Semnificația Și Simbolismul Viselor

“Visarea nu costă nimic, visul meu este atât de real”. Așa începe un celebru samba-enredo și este încă adevărat, pentru că visul este gratuit. Fiecare persoană visează, deși nu-și poate aminti întotdeauna visele. Dar această activitate inerentă fiecărei ființe umane are multe de dezvăluit despre personalitatea, emoțiile sau situațiile trăite de visător.

Visează despre chirurgie

Pentru Freud, părintele psihanalizei, fiecare vis are o semnificație legată de o dorință primitivă reprimată de conștiința noastră, astfel că el “împlinește” simbolic acea dorință. Pe de altă parte, potrivit lui Freud, visele funcționează și ca o reamintire a unor evenimente și emoții recente. Depinde de noi să distingem un vis de celălalt și să încercăm astfel să îl înțelegem.

Deoarece visele sunt mesaje din partea subconștientului nostru, adesea un vis aparent lipsit de sens ne poate aduce un sfat sau un avertisment. Prin urmare, nu subestimați puterea viselor simple sau ciudate, cum ar fi visul despre o intervenție chirurgicală.

Ce înseamnă să visezi despre chirurgie?

Pentru început, visele despre operație, în cea mai mare parte, nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, deoarece, de obicei, ele prefigurează o perioadă de schimbări în viața ta.

Visele despre chirurgie, în loc să fie negative, arată că ești nemulțumit de unele aspecte ale vieții tale și simți nevoia să te schimbi și să evoluezi. Schimbări benefice ar putea avea loc în curând. Ceva sau cineva poate fi eliminat din viața ta, aducând momente de ușurare și liniște.

O altă semnificație a visului cu operație: persoanele cu tendință de ipohondrie sau excesiv de preocupate de sănătate au tendința de a visa că sunt operate. Acest lucru indică faptul că duci în inconștient temerile și anxietățile care fac parte din viața ta. Dacă acesta este cazul tău, caută o activitate relaxantă pentru a evita să devii atât de obsedat de boală sau de frică. A te gândi prea mult la sănătate poate face loc pentru boală.

Există însă și alte interpretări, în funcție de situațiile și detaliile visului despre chirurgie. Vezi câteva dintre ele:

Visezi că vezi o operație

See Surgery

Dacă în visul tău vezi o intervenție chirurgicală, indiferent de cine este operat, acest lucru indică faptul că trebuie să fii atent la acțiunile tale în zilele următoare; evită să îți asumi riscuri sau să te expui la situații periculoase.

Ai grijă să nu ți se facă rău în domeniul profesional. Reprezintă, de asemenea, o dorință de schimbare radicală în viața ta: poate fi de acasă, de la serviciu sau chiar o nouă tunsoare.

Visezi că te supui unei intervenții chirurgicale

Dacă, în vis, treci printr-o intervenție chirurgicală, înseamnă că trebuie să iei o pauză pentru a reflecta asupra vieții tale. Luați o pauză de la probleme sau situații stresante. Operația în vis indică faptul că ceva te deranjează, dar nu observi sau nu vrei să vezi.

Visul arată că hrănești ceva care te îmbolnăvește, fie că este vorba de o relație amoroasă sau profesională. O relație bolnavă care trebuie să treacă printr-un proces de vindecare sau chiar să fie eliminată din viața ta. La fel cum o intervenție chirurgicală poate vindeca, acest vis sugerează că ai nevoie de o pauză pentru a-ți reînnoi puterile.

Visezi că te operezi pe tine însuți

Dacă în visul tău faci o operație pe tine însuți, una dintre semnificații este că simți că trebuie să schimbi unele puncte din viața ta și din atitudinea ta. Îți amintești acele proiecte și decizii pe care le tot amâni? Este timpul să te murdărești pe mâini și să le duci la îndeplinire. Nu mai lăsa lucrurile pentru mai târziu. Urmează o perioadă de schimbare și de creștere.

Visezi că te operezi la altcineva

Acest vis aduce o reflecție asupra persoanelor din jurul tău, mai ales cu cei care au o relație apropiată, rudă sau prieten. Încearcă să vezi dacă există cineva în viața ta de la care ceri mai mult decât poate oferi acea persoană. Cât de invaziv sau posesiv ești cu cineva din viața ta? Respectați spațiul celuilalt.

Visezi la o intervenție chirurgicală cu rezultate bune

Acest vis este de bun augur, arătând că ceva la care tânjești și pe care te-ai străduit să îl obții ar putea avea răspunsuri pozitive în curând. Chirurgia există pentru a vindeca, a salva, a aduce bunăstare. Dacă în visul tău, operația a fost un succes, înseamnă că trăiești o perioadă de schimbare cu liniște și optimism.

Visezi o operație cu rezultate proaste

Deși un vis urât nu aduce întotdeauna semne rele, acel vis indică faptul că s-ar putea să aveți parte de eșecuri și dificultăți, mai ales în ceea ce privește finanțele.

Nu este momentul să faci investiții riscante sau să te angajezi în datorii. De asemenea, arată că vă simțiți foarte înrădăcinat în obiceiuri vechi și că aveți multă rezistență. Să știți că, de multe ori, ceva trebuie să plece pentru ca ceva mai bun să sosească.

Visezi la complicații în chirurgie

Dacă, în visul tău, o operație chirurgicală se soldează cu complicații, sugerează că te simți foarte sensibil și vulnerabil din cauza unor schimbări, despărțiri sau pierderi din viața ta. Poate fi vorba de o relație, un loc de muncă, o dezamăgire cu prietenii. Indică faptul că trebuie să trăiești această “jale” și să îți cauți creșterea pe baza acestei experiențe.

Visezi că ești anesteziat pentru o intervenție chirurgicală

Acest vis indică faptul că treci printr-un proces dureros de schimbare sau ceva care cere mult de la tine. Arată că încerci să scapi de probleme, încercând să te “anesteziezi” cu durerile și angoasele procesului. Dar asta nu înseamnă slăbiciune, ci pregătire pentru a face față la ceea ce te așteaptă.

Visezi la o intervenție chirurgicală de urgență

Dacă, în vis, ai nevoie să fii operat în grabă, arăți că ești nemulțumit de un anumit domeniu al vieții tale și simți nevoia urgentă de schimbare. Este o situație aproape inacceptabilă care, dacă nu este corectată, te poate îmbolnăvi din punct de vedere emoțional. Nu lăsa pentru mai târziu unele decizii care te frământă. Dacă intervenția chirurgicală a fost asupra altcuiva, vreți să ajutați pe cineva, dar vă este teamă să nu fiți invaziv.

Visul unei operații în uter

Surgery In The Womb

Acest vis înseamnă că vă este prea frică să vă expuneți partea cea mai intimă. În același timp, arată o perioadă de mari idei și creativitate. Vă aflați în mijlocul unui nou moment. Fie că sunteți bărbat sau femeie, visul unei operații în uter poate indica și lipsa a ceva care să vă umple viața.

Visezi despre operația de cezariană

Visele cu nașterea înseamnă, de obicei, că ești pe cale să treci printr-un moment complet nou în viața ta. Dacă există durere și sânge în visul tău, indică faptul că nu va fi ușor la început, dar dificultățile sunt necesare pentru creștere. Dacă, în vis, operația cezariană are loc fără niciun fel de piedici, este semn că vei trăi momente de bucurie.

Visezi la o operație pe cord

Acesta este un vis obișnuit la persoanele care au avut o problemă, o despărțire sau o pierdere într-o relație. Sunt situații din domeniul afectiv care trebuie rezolvate, are legătură cu strângerea în piept care apare în urma pierderii unei iubiri.

Dacă a fost o operație cu pieptul deschis, indică faptul că, chiar dacă doare, începi să devii mai puternic. Ridică-te și luptă pentru acea iubire sau pentru o alta care va apărea cu siguranță în viața ta.

Visezi la chirurgie plastică

Plastic Surgery

A visa despre chirurgia plastică poate însemna nesiguranță sau probleme cu stima de sine. În vis doriți să corectați o problemă estetică, dar în subconștient ceea ce doriți este să vă schimbați felul de a fi și atitudinile. Comportamentul tău este cel care trebuie retușat și tu știi asta. Controlează-ți impulsurile, relaxează-te și nu lua viața prea în serios.

5/5 - (1 vote)