Cocoșul – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Să visezi un cocoș înseamnă că ești o persoană căreia îi place să-i mulțumească pe ceilalți. Aveți grijă să nu abuzați de bunăvoința dumneavoastră. Înfruntați-vă temerile și nu vă plecați în fața celor care vor să profite de dvs.

Visele despre cocoș reprezintă situații ambigue, deoarece acest animal, foarte asociat cu viața la țară, munca și soarele, este un simbol al vigilenței. Încă din timpuri foarte vechi, el era plasat pe acoperișurile caselor și bisericilor, atât pentru a avertiza asupra răsăritului soarelui, cât și asupra apropierii unor persoane necunoscute.

Ce înseamnă să visezi un cocoș?

Aici se află, așadar, prima mare semnificație întruchipată în visele cu un cocoș: vigilență, alertă, avertizare. Dar aici se referă la persoanele care au tendința de a ignora adevărurile care nu le plac, dar care se află chiar în fața lor, iar acest lucru este adesea legat de faptul că nu sunt în stare să se impună și, astfel, nu își conduc propria viață.

Și mai există ambiguitatea deja menționată: din punct de vedere cultural, cocoșul este asociat și cu frumusețea, grandoarea și chiar aroganța, care este conștientizarea propriei valori dusă la extrem. Astfel, în unele cazuri, avertismentul visului cu cocoșul este tocmai acela că persoana trebuie să piardă un pic din aroganță pentru a acorda mai multă atenție celorlalți și a deveni mai simplă și mai înțeleaptă, altfel poate suferi mult.

În anumite culturi, această pasăre este folosită și astăzi pe scară largă ca simbol al prestigiului și al puterii, fiind creată tocmai pentru ca castelele înalte să o poată etala, așa cum se obișnuiește cu bunurile scumpe. În acest sens, o altă semnificație a visării unui cocoș este legată de abundență, fie în domeniul financiar, amoros sau al sănătății – pe scurt, despre orice ofertă care depinde de noroc.

Visul de a vedea un cocoș

Seeing A Rooster

Dacă cocoșul arăta bine și era înconjurat de găini, înseamnă că a avut succes în domeniul amoros – poate chiar cu apariția jumătății tale!

Dacă era chipeș, dar singur: el reprezintă atitudinea de care ai cea mai mare nevoie în viață acum: în loc să te gândești doar la a-i mulțumi pe alții, încearcă să fii mai independent și mai stăpân pe tine însuți. Măreția arată nevoia de a nu-ți mai fi rușine sau teamă să-ți arăți talentele, asumându-ți astfel adevărata ta persoană.

Dacă era urât, adică foarte slab, cu un aspect urât: avertisment că vă veți confrunta cu probleme care vă vor face să pierdeți bani și chiar prietenii.

Visezi că ai un cocoșel care se dădea în stambă

Acest cocoș vă avertizează că cineva vrea să vă ia ceea ce vă aparține. Nu uitați: cocoșii nu ezită să ciugulească pe oricine încearcă să le invadeze teritoriul. Prin urmare, trebuie să lupți și tu pentru a-ți păstra realizările. Rămâi vigilent pentru a afla cine este persoana de care trebuie să te aperi și când va fi cel mai bun moment să acționezi.

Visează cocoșul care cântă la cocoș

Rooster Crowing

Acesta este un semn bun, deoarece arată că veți obține succesul profesional pe care l-ați așteptat atât de mult timp. Cu toate acestea, nu așteptați cerul: nu încetați să munciți din greu și nu “cântați din gură de cocoș”, adică nu vă lăudați cu asta.

Cel mai important lucru este exact ceea ce ai făcut pentru a obține acest lucru și dimensiunea răbdării tale, pentru că, după cum știi, cine este obișnuit să depună eforturi mari pentru un scop, visele pot dura ceva timp până să devină realitate.

Visul de a mânca pula

Acest vis este ca un amestec de ciocănitul cocoșului cu cântatul cocoșului: vei obține lucrurile pe care ți le dorești, în special succesul profesional, foarte curând.

Dar trebuie să ai grijă cu oamenii care te invidiază și să fii pregătit să aperi ceea ce îți aparține, mai ales ideile tale. Nu uitați că, în coteț, cocoșul trebuie să se lupte și cu alți cocoși, găini și pui pentru a se hrăni.

Visează un cocoș care aleargă

Acesta este un vis tipic persoanelor care obțin tot ceea ce își doresc, mai ales pentru că au darul de a-i convinge pe ceilalți prin oratoria lor admirabilă. Dar cocoșul care aleargă servește ca un avertisment asupra faptului că vă faceți o mulțime de dușmani din cauza modului în care obțineți lucrurile.

Merită să suferi pentru asta? Este necesar să vă faceți poliție pentru a nu trece peste nimeni: dezvoltați empatia, ceea ce vă va face și mai scrupulos. Inteligența este cel mai bine folosită atunci când este combinată cu generozitatea și bunătatea, nu cu înșelăciunea.

Visul cocoșului zburător

Acesta este un alt vis care arată latura teritorială a cocoșului: vă avertizează să vă apărați spațiul de cineva care încearcă să vi-l ia. Ideea este că această persoană este deja foarte apropiată de tine, pentru că pretinde că este prietenul tău. Trebuie să o descoperiți cât mai curând posibil pentru a scăpa de ea.

Visul care omoară un cocoș

Deși pare rău și înfricoșător, uciderea unui cocoș într-un vis este pozitivă, deoarece înseamnă că trebuie să îți ucizi ego-ul tău umflat, cel care trăiește cu “creasta ridicată”. Cu alte cuvinte, este un avertisment pentru ca tu să devii mai puțin arogant. Și este necesar să începeți să faceți acest lucru în curând, pentru a evita suferințele viitoare.

Partea bună a acestui vis este că înseamnă că ești deja pregătit să înveți cum să faci acest lucru, ceea ce reprezintă o etapă importantă în evoluția ta ca persoană.

Visul de a visa o luptă de cocoși

Cockfight

Aceasta vă avertizează în legătură cu certurile din cercul dumneavoastră de prieteni sau din familie care sunt pe cale să aibă loc. Mai ales dacă sunteți unul dintre cocoșii bătăuși, acest lucru semnalează existența unor diviziuni serioase în cadrul oricărui grup din care faceți parte.

Acest avertisment vine mai întâi tocmai pentru ca tu să nu te implici în această dispută, care nu te privește: nu lua partea nimănui și nu încerca să intervii, pentru că este foarte probabil ca după ce se va termina să rămâi singur. Chiar dacă persoanele implicate sunt foarte importante pentru dumneavoastră.

Visează Cocoșul Plămădit

Se prefigurează o perioadă de mari dificultăți financiare, care va putea chiar să țină departe de tine persoanele interesate – în fond, gândește-te la această parte pozitivă. Aveți încredere doar în persoanele care vă sunt alături.

Aceasta este doar una dintre lecțiile pe care le veți avea în această perioadă. În ea, veți învăța lucruri care vă vor întări pentru a vă întoarce la luptă mai bine decât înainte.

Visezi că ai cumpărat un cocoș

Acest lucru simbolizează opusul: vei câștiga bani buni în curând, iar aceștia pot veni din succesul în afaceri sau de la loterie. Bucurați-vă!

Să visezi că ești atacat de un cocoș

Cineva se va lupta cu tine în curând.

Să visezi la un cocoș negru

Acest vis depinde de locul în care se află cocoșul și de starea sa fizică. Dacă erai într-o curte, înseamnă că cineva plănuiește ceva rău împotriva ta.

Dar dacă cocoșul era frumos, cu toate penele sale, înseamnă că nu vei suferi niciunul dintre daunele pe care dușmanul tău vrea să ți le provoace.

Totuși, dacă cocoșul negru era jumulit și aproape mort, ai grijă, vei fi lovit. Aveți grijă și fiți gata să înfruntați orice.

Visul cocoșului roșu

Acest vis are aceeași semnificație ca și simpla vedere a unui cocoș frumos și singur, dar din alt unghi: nu vă puteți impune așa cum ar trebui. Astfel, oamenii profită, lipsit de respect, iar tu nu-ți poți gestiona viața așa cum ți-ar fi mai convenabil.

Acest cocoș ți-a apărut pentru a-ți arăta că nu trebuie să-ți fie teamă să-ți arăți talentele, asumându-ți public adevărata ta persoană. Tu însuți abia aștepți să o faci!

Visează că se vinde un cocoș

Veți avea o mare performanță în ceea ce privește vânzările din domeniul dvs. de activitate.

5/5 - (1 vote)