Corbul – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Ce este Corvo

Corbul este o pasăre din familia Corvidae și a apărut în Asia. Corbii trăiesc în stoluri pe toate continentele cu climă temperată ale planetei.

Simbolismul și semnificația corbului

Semnificația corbului apare în mitologie, unde pasărea simbolizează un semn rău augural și reprezintă adesea moartea, totul datorită penajului întunecat al păsării și obiceiului său de a se hrăni cu plante și animale moarte.

În India, corbul simbolizează mesagerii morții. În mitologia greacă, pasărea era dedicată lui Apollo. Apollo era zeul luminii și al soarelui și, întrucât credea că corbul are capacități profetice, lui i-a fost destinat rolul de mesager al zeilor. În fine, în mitologia nordică, corbul era tovarășul lui Odin, zeul înțelepciunii, al magiei și al morții.

În ciuda semnificațiilor negative, în cultura chineză, corbul numit Yatagarasu este reprezentat cu trei picioare, fiind considerat un trepied solar. Prin urmare, pasărea simbolizează cele trei faze ale soarelui (soarele răsare, soarele de la amiază și soarele apune), care reprezintă viața.

Această semnificație nu se limitează doar la China, ci apare în toată Asia Centrală, Asia de Est și Africa de Nord, unde cioara simbolizează ceva total opus morții și reprezintă, de asemenea, înțelepciunea, bunăvoința și valoarea.

Corbul a fost cândva subiectul unei benzi desenate de groază, care a fost chiar adaptată pentru cinematografie în 1994 sub numele “The Raven” (Corbul). În timpul filmărilor, actorul care l-a interpretat pe Corbul (Brandon Lee) a fost ucis accidental într-o scenă de filmare, ceea ce a adus o atmosferă de conspirații și teorii că ar fi fost aruncat un blestem.

5/5 - (1 vote)