Elefant – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Ce este elefantul?

Elefant – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Elefantul este cel mai mare mamifer terestru din lume. Originar din Africa și Asia, trăiește în savană, în păduri și în turme, fiecare turmă fiind o familie. Au o pradă de fildeș și speranța de viață este de aproximativ 60 de ani.

Sunt erbivori, adică hrana se bazează pe crengi, frunze, rădăcini, fructe, ierburi și mănâncă de obicei aproximativ 100 de kilograme de hrană pe zi. În India trăiesc trei specii de elefanți, două africane și una asiatică, care sunt de dimensiuni mai mici decât africanii.

Gestația lor durează în medie între 20 și 22 de luni, iar puii lor se nasc cu până la 80 de kilograme. Au pielea cenușie și pot avea o greutate care variază între 6 și 12 tone, cu o înălțime în jur de 3 și 4 metri.

Sunt animale care suferă un mare risc de dispariție din cauza valorii pe care o au colții lor de fildeș. Aceștia sunt la fel retrași și vânduți pe piața neagră la valori exorbitante. Aceasta este o practică care se intensifică în fiecare an.

Elefantul este văzut ca un simbol al lucrurilor bune, cum ar fi:

– noroc;

– înțelepciune;

– perseverență;

– determinare;

– solidaritate;

– sociabilitate;

– prietenie;

– tovărășie;

– memorie;

– longevitate;

– putere.

Dar în alte culturi poate însemna contrariul, adică aduce numai lucruri rele și ghinion.

Legenda spune că un elefant alb era un animal foarte valoros și sacru. Atunci când se găsea o astfel de specie, aceasta era imediat oferită regelui ca formă de omagiu. Cu toate acestea, dacă regelui nu-i plăcea acel cadou, putea să-l dea unui supus să aibă grijă de el, iar elefantul nu putea face niciun efort. Servitorul trebuia să trateze bine, să decoreze și să hrănească animalul.

Occidentalii, la rândul lor, au început să compare acest simbol cu ceva frumos, dar inutil. Prin urmare, de fiecare dată când cineva susține că are un “elefant alb”, este o metaforă legată de ceva care nu servește la nimic.

Green Elephant este numele primei francize de marketing digital online destinate IMM-urilor, dar și persoanelor autonome. Francizații pot comercializa site-uri și e-mailuri folosind numele companiei.

5/5 - (1 vote)