Fluturele – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Ce este fluturele?

Fluturele este o insectă zburătoare, al cărei ciclu de viață se desfășoară în doar 4 faze.

Prima este faza de ou. Se trece apoi la faza de larvă și apoi la faza de pupă. Abia în cea de-a patra și ultima fază, numită imago, apare fluturele așa cum îl cunoaștem noi. În acel moment, insecta ajunge la viața de adult.

Timpul de existență al fluturelui este mult pus sub semnul întrebării. Cu toate acestea, descoperirea unor fosile ale insectei a permis să se ajungă la concluzia că apariția sa a avut loc acum mai bine de 40 de milioane de ani.

Aparatul rotativ

Este un dispozitiv, asemănător cu rotița, care este folosit pentru a număra persoanele care intră și ies dintr-un loc, fie el public sau privat.

Este obișnuit să vedem fluturași instalați în metrouri, centre comerciale, intrări și ieșiri de autobuz, instituții de învățământ, stadioane, printre alte exemple mai multe.

Fluturele

În ceea ce privește practicarea înotului, există o tehnică de înot care a fost denumită după această insectă. Cunoscut și sub numele de “delfin” sau “moluscă”, stilul a primit acest nume datorită mișcărilor făcute de înotător, care se referă la cele pe care le face insecta atunci când zboară.

Simbolismul din spatele fluturelui

Fluturele este asociat în mod popular cu tot ceea ce se referă la procesul de schimbări și renovări. Insecta a devenit, de asemenea, un simbol al frumuseții conținute în fericire, a tot ceea ce este inconstant și efemer în cadrul lumii din natură.

Culorile fluturelui

Fluturele – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Fiecare culoare a fluturelui poate avea o semnificație. Cele mai cunoscute sunt:

– Albastru: Fluturii care prezintă această culoare sunt văzuți ca semne de noroc, deoarece se spune că culoarea albastră reprezintă sosirea unor schimbări pozitive în viață.

– Negru: Fluturii negri sunt văzuți ca mesageri ai morții care, atunci când apar într-un mediu, anunță că cineva este pe cale să plece.

– Galben: Spre deosebire de cei negri, fluturii galbeni indică apariția unei noi vieți.

– Albi: Fluturele alb este semnul sosirii păcii și a seninătății după o perioadă de furtună.

– Multicolor: Fluturii multicolori sunt văzuți ca mesageri ai unor vești pozitive care vor aduce bucurie și fericire generalizată.

Fluturii și spiritismul

Spiritiștii cred că fluturele reprezintă procesul de reîncarnare. Pentru ei, atunci când cineva migrează în planul spiritual, sufletul său părăsește corpul ca și cum ar fi un fluture în căutarea unei noi vieți și a altor oportunități.

5/5 - (1 vote)