Măr – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Mărul este unul dintre cele mai apreciate fructe din lume. Pe lângă faptul că are mai mult de o mie de specii diferite, are valori nutriționale care ajută la menținerea greutății, de exemplu.

Înțelesul lui Apple

Mărul este văzut ca un simbol al iubirii, fertilității, ispitei, cunoașterii, dorinței și nemuririi.

Mărul are o formă sferică, care reprezintă lumea. Semințele, la rândul lor, reprezintă fecunditatea și religiozitatea.

Simbolul Apple

Din punct de vedere cultural, mărul este văzut ca fructul interzis, având în vedere contextul biblic.

Mărul în Biblie

Apple In The Bible

Cartea Geneza povestește crearea primului cuplu creat de Dumnezeu, Adam și Eva. Locuiesc în Grădina Edenului, numită Paradis de către creștini. În această locație, erau doi copaci. Unul a fost „copacul vieții”, iar celălalt „arborele cunoașterii binelui și răului” și nu s-au putut apropia de acesta din urmă.

În acest scenariu, apare un șarpe care îi oferă fructul Evei, care mănâncă și apoi o dă soțului ei, Adam. Odată ce acest lucru este făcut, cei doi deschid ochii și își dau seama că sunt goi.

Trebuie menționat că nu există o descriere explicită în scripturile sacre că fructul este mărul. Potrivit cercetătorilor, mitul mărului a fost creat în timp și a traducătorilor biblici.

Adam și Eva

Conform Bibliei, Adam și Eva au fost primii locuitori ai Grădinii Edenului. Eva a fost înșelată de un șarpe care, încă conform Bibliei, era diavolul deghizat, mâncând fructul interzis. Simbolic, mărul i-a expulzat din paradis.

În acest scenariu, mărul simbolizează ispita și răul. Dintr-o altă perspectivă, mărul simbolizează liberul arbitru, întrucât, când au fost expulzați din Paradis, au trebuit să recurgă la propriile merite pentru a supraviețui.

Celtic Cultură măr

În cultura celtică, mărul simbolizează fertilitatea, cunoașterea și magia.

Pentru medievali, mărul face posibilă atingerea unui univers similar cu paradisul.

Apple în mitologie

Apple In Mythology

În ceea ce privește mitologia greacă, mărul a fost văzut ca un rod al zeilor. Era atât de sacru încât plantația era protejată de o creatură cu peste cincizeci de capete și trei nimfe.

Pentru greci, mărul contemplă iubirea, care se referă la zeița iubirii și sexualității, Afrodita. Dintr-o altă perspectivă, ea simbolizează viața veșnică, pentru că nu va mai sete sau va mai foame.

Apple în literatură

Multe fabule folosesc mărul ca simbol în poveștile lor, iar una dintre cele mai cunoscute este Albă ca Zăpada și cei șapte pitici. În această poveste literară, mărul câștigă notorietate pentru că este vrăjit de vrăjitoare. Așadar Albă-ca-Zăpada ia o mușcătură de fructe și adoarme. Vraja se rupe doar cu sărutul prințului.

Trebuie remarcat faptul că, în urmă cu câțiva ani, înzestrarea cadrelor didactice cu mere era un act comun de respect și admirație. Este obișnuit să vezi un astfel de act în filme, seriale și cărți.

Există câteva teorii despre acest prezent și anume:

Legea lui Newton

Mărul l-a ajutat pe Isaac Newton să-și aprofundeze studiile asupra legii gravitației. Prin urmare, este văzut ca sinonim cu cunoașterea, la fel ca un profesor.

Pentagramă

Când tăiem un măr, este posibil să observăm forma unei pentagrame în centru. Pentru mulți, acest format simbolizează cunoașterea.

Adam si Eva

Conform preceptelor creștine, mărul simbolizează dorința umană de cunoaștere și răspunsuri.

Salariu mic

Deoarece salariile profesorilor erau foarte mici în Europa secolului al XVI-lea, părinții elevilor le-au oferit mere. Scopul a fost să vă mulțumesc pentru serviciile oferite cu un simplu tribut.

Tatuaj cu mere

Apple Tattoo

Mărul este unul dintre cele mai tatuate simboluri. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă purtarea de simboluri religioase, are și simțul cunoașterii.

În plus, trebuie considerat că mărul are un simbolism diferit pentru fiecare cultură. Dacă, pentru chinezi, mărul este văzut ca un semn de prietenie, pentru oscelți, este văzut ca nemurire și, pentru greci, fertilitate.

De obicei, tatuajele cu mere sunt realizate în verde și roșu. Acest desen poate fi realizat pe mai multe părți ale corpului, și anume:

Înapoi;
Antebraț;
Vițel;
Mâini; și
Picioare.

Odată luată această decizie, trebuie să se acorde o atenție deosebită pentru a se asigura că vindecarea este facilitată și că desenul arată frumos.

Pentru o mai bună înțelegere, vă rugăm să rețineți următoarele:

1. Igienați corect;

2. Nu te expune la soare;

3. Folosiți un unguent de vindecare;

4. Nu zgâriați;

5. Nu scoateți conul;

6. Evitați să consumați alimente grase; și

7. Evitați să vă scăldați în mare.

5/5 - (1 vote)