Ochiul Grecesc – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Ce este ochiul grecesc

Ochiul grecesc este cunoscut ca fiind simbolul norocului și este folosit împotriva energiilor negative.

Ochiul grecesc este un talisman împotriva ochiului rău și a invidiei. Se crede că acest obiect protejează persoana de orice energie negativă și aduce totuși noroc.

Ochiul grecesc simbolizează, de asemenea, sănătatea, curățenia, protecția, lumina și pacea. În plus, ochiul grecesc simbolizează privirea divină care acordă protecție cuiva împotriva răului.

Ochiul grecesc este o amuletă folosită de oameni din întreaga lume, indiferent de credință.

Cum arată ochiul grecesc

Obiectul, ochiul grecesc, este asemănător cu un ochi uman. Este făcut din sticlă cu culorile albastru deschis, albastru închis și alb.

Culoarea albastră este folosită în ochiul grecesc pentru a servi drept filtru energetic.
În cazul în care persoana care folosește acest talisman primește o încărcătură foarte puternică de energii negative, obiectul atrage aceste vibrații la el pentru a-l proteja și apoi se sparge.

Atunci când ochiul grecesc se sparge, trebuie aruncat în apă curgătoare și înlocuit cu altul.

Pandantiv ochi grecesc

Ochiul Grecesc – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Ochiul grecesc este o amuletă folosită pe scară largă ca pandantiv pe lanțuri și brățări. Este obișnuit să vedem ochiul grecesc și pe tatuaje.

Piața bijuteriilor, odată cu popularizarea ochiului grecesc, a început să investească și în bijuterii și alte piese care poartă acest simbol.

Ochiul grecesc este văzut și pe articole de decor. Unele persoane îl folosesc pentru a-l pune în interiorul mașinilor, pe ușile caselor, pe brelocuri de chei și în orice alt loc unde doresc să primească protecție.

Unde se găsește ochiul grecesc ca simbol

În multe culturi, religii și țări se poate găsi ochiul grecesc, de exemplu:

În catolicism – servește ca simbol al privirii lui Dumnezeu care transmite pace și protejează oamenii.
În budism – unde amuleta este numită “al treilea ochi al lui Buddha”. Acesta este situat între sprâncenele lui Buddha pentru a simboliza faptul că acesta are o inteligență superioară și are o viziune mai largă.
În masonerie – ochiul grecesc îl reprezintă pe “Marele Arhitect al Universului”.
În Egiptul antic – a existat “ochiul care vede totul”, numit ochiul lui Horus.
În Turcia – în această țară ochiul grecesc este cunoscut sub numele de Nazar Bancugu sau ochiul turcesc. Acolo, obiectul este folosit până astăzi ca amuletă împotriva ochiului rău.
Mamele turcești aveau obiceiul de a pune simbolul ochiului grecesc pe copiii lor, pentru a-i proteja de ochiul rău.

Ochiul grecesc este, de asemenea, utilizat pe scară largă în ritualurile islamice. Se găsește în toate țările arabe, în Iran, în Armenia și în Grecia.

Istoria ochiului grecesc

Una dintre legendele despre apariția ochiului grecesc spune că în mare era o stâncă uriașă pe care nici măcar o sută de oameni nu o puteau muta. În acel loc locuia un om foarte cunoscut pentru “ochiul său gras”.

Prin urmare, unii oameni l-au chemat pentru a încerca să distrugă stânca cu ajutorul privirii sale puternice de “ochi gras”. Și deodată, când a văzut-o, s-a produs o mare explozie și stânca s-a rupt imediat în două bucăți.

Ochiul grecesc Alte culori

Cea mai comună culoare pentru a găsi ochiul grecesc este albastru, însă există și alte culori și fiecare cu semnificații diferite.

Ochiul galben grecesc – mai multă sănătate, putere și vindecare pentru relele organismului.
Ochi grecesc alb – simbol al păcii, purității, luminii și bunătății. Este folosit pentru a converti energiile negative și pozitive.
Ochiul grecesc verde – este reprezentat ca speranță și ajutor în dezvoltarea persoanei.
OCHIUL GRECESC ROȘU SEMNIFICAȚIE
Ochiul grecesc roșu reprezintă determinarea, puterea și alte concepte legate de pasiune și dorință. De asemenea, servește împotriva ochiului rău.

5/5 - (1 vote)