Plânsul – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Ființa umană este singura specie de pe planetă care plânge și varsă lacrimi exprimând un sentiment. “Dar și animalul meu de companie plânge”, ați putea spune. Ei bine, nu vrem să fim persoana care să-i distrugem iluziile, dar adevărul este că plânsul animalului său de companie nu este atât de adevărat.

La animale, spre deosebire de noi, plânsul funcționează ca o vocalizare specială sau defensivă, ca o modalitate de a atrage atenția adulților, iar lacrimile sunt doar lubrifianți pentru ochi. Acum, plânsul ca expresie emoțională, doar ființele umane sunt capabile.

Ei bine, să trecem la treabă. Probabil că ai ajuns până aici pentru că ai visat că plângeai sau, cine știe, cineva din visul tău plângea. Semnificația faptului că ai visat că plângeai se leagă de instinctele tale și de modul în care acestea te pot ajuta în anumite ocazii. Să visezi că plângi este un simbol al deciziilor, pentru a te elibera de emoțiile reprimate, de temerile și durerile din viața reală.

Cu toate acestea, pentru o înțelegere corectă a semnificației visului în care ai visat că cu plângeai sau ai visat că vezi pe cineva plângând, trebuie să analizăm circumstanțele implicate în fiecare vis. Modul în care se desfășoară visul sau ce declanșează plânsul este esențial pentru a înțelege ce vrea să vă spună subconștientul. Unii pot face o asociere imediată a visului de a visa că plângi cu un fapt rău sau un semn rău, însă nu este întotdeauna așa.

Pentru ca să înțelegeți mai bine despre ce vorbim, să luăm câteva exemple.

Visezi că plângi

O reprezentare clară a faptului că ai emoții reprimate. Plânsul indică faptul că te-ai confruntat cu diverse presiuni în viața ta, ai luat decizii, iar acestea nu au fost ușoare. Multe dintre aceste decizii pot avea legătură cu locul de muncă – să te hotărăști între a-ți schimba locul de muncă dacă riști ceva mai bun sau să rămâi în siguranță, dar și cu o posibilă stagnare – încheierea unei relații de iubire sau, în funcție de poziția ta, chiar decizia dificilă de a fi nevoit să concediezi pe cineva.

Visezi că vezi pe cineva plângând

Uite, acesta ar putea fi un semn grozav. O persoană va apărea în viața ta și va face o diferență, ar putea fi vorba de faptul că o relație de dragoste nouă și revigorantă este pe cale să înceapă în viața ta sau, cine știe, un parteneriat în afacerile și proiectele pe care le atingi sau plănuiești să le atingi. Este un moment unic din care poți obține o mulțime de lucruri bune. Nu uitați să dați înapoi tot ce câștigați. Fiți recunoscători!

Visează că auzi pe cineva plângând

Atunci când visezi că auzi plânsul, dar nu vezi sau nu identifici de unde sau de la cine, aceasta este o reflectare a propriei tale necunoscute. Posezi abilități și daruri de care nu ai profitat sau pe care nici măcar nu le-ai descoperit. S-ar putea chiar ca ceva în care te-ai descurca foarte bine să fie în jurul tău, dar nu ai observat pentru că nu ai încercat niciodată. Unele daruri nu sunt descoperite niciodată pentru că ne mulțumim cu ceea ce suntem obișnuiți. Ieși din zona de confort și încearcă. Dacă nu încercați, nu veți ști niciodată. Nu lăsați timpul să se răsfrângă asupra voastră în viitor.

Visul care face pe cineva să plângă

Există o simbolistică implicită în astfel de vise, iar aceasta se referă la relația ta. Cel mai probabil este vorba de o relație de dragoste, dar în unele cazuri se poate referi la o relație foarte apropiată. În cazul unei relații de iubire, dacă persoana pe care ai făcut-o să plângă este soțul, soția sau iubitul tău, pot urma momente de criză sau sunt deja trăite.

Căutați liniștea și evitați discordia. Nu insistați cu argumente prostești și faceți-vă mea culpa, adică vedeți unde ați eșuat în loc să vedeți doar eșecul celorlalți. Există o frază biblică foarte aplicabilă aici, indiferent dacă ești creștin sau nu: “scoate mai întâi bârna din ochiul tău ca să vezi limpede ca să scoți paiul din ochiul fratelui tău. Acest pasaj se referă la judecata pe care o facem asupra altora, fără să ne observăm mai întâi propriile greșeli.

Visul unui copil care plânge

Plânsul – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Ceva care vă va surprinde este pe drum, fiți pregătiți, dar rămâneți calmi. A visa un copil care plânge nu reprezintă de obicei o surpriză neplăcută, ci poate reprezenta chiar sosirea cuiva nou în familie, cum ar fi căsătoria unui membru al familiei sau chiar nașterea unui copil, care poate fi și adoptat.

Visul unui adult care plânge

În general, înseamnă că unele dintre atitudinile tale provoacă tristețe altor persoane. Ce ai fi putut face pentru ca acest lucru să se întâmple? Încearcă să reflectezi asupra modului în care i-ai tratat pe cei din jur și dacă ai făcut puțin caz de persoanele care țin sincer la tine.

Visezi o rudă care plânge

Ăsta e un semn bun, nu?! O persoană apropiată ție a trecut prin momente de depresie și tristețe, dar o întâlnire cu tine îi va face mult bine. S-ar putea să nu știi sau să nu ajungi să știi cât de mult bine îi va face acestei persoane, dar bucură-te, prezența ta va fi revitalizantă. Acest vis poate însemna și o împăcare cu persoana iubită.

Visul de a plânge de bucurie

Plânsul – Semnificația Și Simbolismul Viselor 3

Este timpul să acorzi mai multă atenție intuiției tale. Bineînțeles, nu întotdeauna să ne urmăm instinctele sau să ascultăm orbește de inimă este o idee bună. Dar, uneori, ar trebui mai degrabă să ascultăm acea voce interioară care ne indică direcția corectă.

Visul unui prieten care plânge

Nu încerca să rezolvi totul de unul singur, fii suficient de umil pentru a cere ajutorul cuiva atunci când apare ceva prea greu de dus de unul singur. Acest vis indică faptul că vei trece prin genul de situație pe care nu ar trebui să încerci să o înfrunți singur.

Cere ajutorul unui prieten de încredere, fii rezistent și ai curajul de a face față la ceva neașteptat și greu de rezolvat. Nu dispera, totul în viață trece și vânturile bune vor sufla din nou. Momentele negative sunt de obicei mai marcante în viața noastră din motive foarte ușor de înțeles, la urma urmei nimănui nu-i place să sufere. Cu toate acestea, doar astfel de faze ne stimulează să creștem.

5/5 - (1 vote)