Porumb – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Porumbul a fost întotdeauna identificat ca fiind un simbol al abundenței, prosperității și fericirii. Semnificația visării porumbului depinde, desigur, de detaliile a ceea ce ai visat, dar recoltarea, plantarea și chiar și simpla vedere a porumbului în vis aduce semne bune de succes și reușită în viața financiară.

Mayașii ne spun, în mitologia lor de creație, că zeii au creat planeta noastră și apoi animalele. Omul a apărut după câteva încercări frustrate. Prima a fost de a le crea cu lut, dar oamenii nu au supraviețuit. Apoi, zeii i-au creat folosind lemnul. A funcționat. Dar au devenit mândri și reci. Văzând că acest lucru era încă rău, zeii i-au distrus pe oameni într-un potop (potopul este prezent în mai multe culturi și în miturile lor de creație. Unii, pentru acest fapt, îl iau ca pe o simplă legendă. Alții, din același motiv, cred că dacă mai multe culturi spun o poveste similară, probabil că este pentru că s-a întâmplat) și, într-o nouă încercare, au folosit boabe de porumb măcinate pentru fabricarea lor.

Din aceste boabe, au fost generați patru bărbați, iar din corpurile lor au fost create patru femei. Acestea s-au reprodus, s-au înmulțit și s-au răspândit pe pământ. După cum putem vedea, arhetipul porumbului a fost întotdeauna unul al bogăției și al sațietății, al înmulțirii și al norocului. Dar oare numai atât le aduce porumbul celor care îl primesc în vis? Întotdeauna mai este ceva de descoperit în acest univers magic al viselor și mesajelor, iar ce înseamnă să visezi porumbul, până la urmă, îți va fi dezvăluit în rândurile următoare.

Visul care mănâncă porumb

Porumb – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Unele lucruri se întâmplă în viața noastră și nu putem înțelege întotdeauna de ce trebuie să trecem prin asta sau prin cealaltă. Să visăm că mâncăm porumb reprezintă această dezorientare. Este adevărat că șansa este tatăl multora, dar nu și tatăl tuturor. De aceea, anumite lucruri nu se încadrează în cutia întâmplării.

Atunci când anumite fapte cer răspunsuri, poți crede că ele vor veni, dar nu vor fi în timpul tău, ci în singurul timp care ne oferă înțelepciunea de a înțelege. Timpul potrivit. Fiți calmi, cereți iluminarea, dar nu suferiți pentru ceea ce vă depășește. Aceasta vă va cauza doar stres și frustrare.

Visează că plantezi porumb

Cât de des muncim și ne străduim, dăm tot ce avem mai bun și nu primim răsplata cuvenită, nu-i așa? Vechea zicală spune doar ceea ce au învățat cu timpul cei care au fost dispuși să învețe: totul are timpul său. Să visezi că plantezi porumb este un indiciu puternic că acest ceas se apropie și că răsplata pentru tot ce ai luptat este pe cale să vină.

Visezi că recoltezi porumb

Porumb – Semnificația Și Simbolismul Viselor 3

Visul de a culege porumb este un semn de abundență și de recompensă pentru munca grea. Nimic mai frumos decât să culegem roadele pe care le plantăm cu atâta efort.

Visezi că plantezi porumb

Este un vis care reprezintă faptul că cineva se află pe calea cea bună, pe drumul spre succes. Dacă începi o nouă afacere, acest vis indică faptul că ai ales afacerea potrivită și că ai tot ce îți trebuie pentru a prospera. Dacă ești angajat, acest vis reprezintă faptul că ai acționat în așa fel încât să îți crești șansele de a crește și chiar de a obține o promovare. Profitul și randamentul financiar au totul de-a face cu acest tip de vis.

Visul despre floricele de porumb

Porumb – Semnificația Și Simbolismul Viselor 4

Aveți daruri și capacități care nu au fost utilizate sau dezvoltate pe deplin. Potențialul tău este ascuns, iar acest lucru este practic un păcat. În Biblie, există un pasaj care se referă la darurile (monedele) pe care un stăpân le-a dat la trei dintre slujitorii săi, doi dintre ei au investit, au înmulțit și au făcut să dea randament aceste daruri, dar unul dintre ei, de frică, nu și-a înmulțit darul și l-a returnat stăpânului său. Acesta, la rândul său, s-a înfuriat și l-a pedepsit.

Dacă ai un dar, încearcă să-l folosești și să-l faci să dea roade. Dacă nu știi care este darul tău, nu va fi să faci în fiecare zi același lucru pe care îl vei descoperi. Un exemplu, imaginați-vă dacă Neymar nu ar fi jucat niciodată fotbal, poate că lucra într-un birou fără să știe vreodată ce ar fi putut deveni.

Visând la urechile de porumb

Este un mare semn și un foarte bun augur. Să visezi o ureche de porumb simbolizează succesul care este prezent în viitorul tău și că în toate departamentele sale vei fi fericit și vei avea succes.

Visând că altcineva mănâncă porumb

Să visezi că vezi o altă persoană mâncând porumb este un semn că aceasta va trece prin dificultăți enorme și va avea nevoie de ajutor pentru a le depăși, dar nu numai atât, tu vei fi singura persoană capabilă să o ajuți, iar acest lucru îți aduce o responsabilitate uriașă. Cel mai jenant lucru este că, deși ai identificat această persoană în vis, nu vei putea să-i oferi ajutor din proprie inițiativă.

Acest vis indică faptul că te poți manifesta doar dacă ajutorul tău este solicitat. Dacă luați inițiativa, puteți provoca efectul opus și destabiliza emoțional persoana respectivă, cauzând și mai multe probleme. Așadar, fiți pregătiți, dar nu faceți nimic deocamdată.

Visează că nu vrei să mănânci porumb

Să visezi că ai la dispoziție porumb și îl respingi, nevrând să-l mănânci, poate fi un semn că tu și un prieten foarte apropiat nu vă veți înțelege, iar motivul va fi o anumită atitudine din partea ta. Vezi tu, dacă această prietenie are valoare pentru tine, nu e mare lucru să dai din brațe, să-ți ceri scuze și să recunoști că ai greșit. A te maturiza înseamnă a schimba comportamente și obiceiuri, atitudini și concepte. Nu lăsa ca o chestie de genul acesta să distrugă ceva cu mult mai valoros. O prietenie nu se găsește la orice colț de stradă.

Visând la porumb crud

Oamenii care se deghizează în prieteni, dar care de fapt le vor răul, sunt acolo. Din păcate, ei există și, de multe ori, ne înșală, așa că rămâi în alertă. Este posibil ca falșii prieteni să vrea să te saboteze, dar acest vis indică faptul că vei rămâne deasupra lor și vei învinge.

Visezi porumb uscat

Porumb – Semnificația Și Simbolismul Viselor 5

Dacă intenționați să aveți copii, este probabil ca anul acesta să nu fie cea mai fertilă perioadă pentru a rămâne însărcinată. Dar, haideți, nu-i așa?! Nu te duce să faci prostii crezând că nu poți rămâne însărcinată. Probabil că o sarcină planificată nu va avea loc, dar, crede-mă, o sarcină neplanificată este mereu în preajma ta. Fii prudentă dacă nu vrei să fii luată prin surprindere. Atunci când un bărbat visează porumb uscat, este semn că se poate căsători în curând cu femeia visurilor sale.

5/5 - (1 vote)