Răpirea – Semnificația Și Simbolismul Viselor

A visa la răpire înseamnă că este important să fii atent la persoanele din jurul tău. Aveți grijă de ceea ce vă aparține și nu vă prostiți cu cei în care nu puteți avea încredere.

Visele, sau chiar coșmarurile, au adesea semnificații ascunse care vorbesc despre ceea ce simțim sau chiar despre ceea ce nici măcar nu știm că există în interiorul nostru. Un vis este o experiență prin care cei mai mulți dintre noi trec în timpul momentelor de somn.

Pentru știință, visul, deși este încă foarte mult învăluit în mister, este rodul imaginației și al inconștientului. Părintele psihanalizei, Sigmund Freud, a încercat să explice visele ca fiind o căutare a împlinirii unei dorințe reprimate (Freud, 2016). Deși are mult sens, în unele cazuri visele pot merge dincolo de simpla împlinire a unor dorințe pe care nu le punem în practică – fie pentru că această dorință este un tabu, fie din orice alt motiv care ne împiedică să le realizăm.

În multe culturi, visele sunt interpretate ca fiind mesaje pe care ni le transmite lumea spirituală, precum semnele de circulație care te avertizează de un anumit pericol care te așteaptă. Mai multe pasaje biblice și chiar și cartea sacră a islamului, Coranul, coroborează de asemenea această teză. Fie că sunteți un adept al acestor religii sau al altor religii, fie că sunteți o persoană care se ghidează după știință, cert este că visele ne-au fascinat dintotdeauna, atât de mult încât v-au adus aici.

Aici, ne vom ocupa de un anumit tip de vis. Visarea unei răpiri. Ce înseamnă să visezi la răpire? Este un semn de rău augur? Sau este manifestarea unei fantezii obscure, cum ar spune Freud? Poate ambele, dar nu vă speriați.

În lumea viselor, nu totul este ceea ce pare. Gelozia; a scăpa de oamenii care nu îți fac bine sau care nu sunt o companie bună pentru cei pe care îi iubești; acestea sunt câteva interpretări posibile a ceea ce înseamnă să visezi o răpire. Aruncă o privire la exemplele pe care le-am separat pentru tine, cu siguranță îți vor fi de folos pentru a te ajuta să înțelegi un vis care de obicei te chinuie.

Visul de a răpi un iubit

Este legat de o teamă comună a celor care trăiesc o relație, mai ales la început: teama de a fi trădat. Declanșatorul acestui tip de vis poate fi pur și simplu în teama ta că soțul, partenerul sau prietenul tău ar putea face așa ceva, adică poate fi pur și simplu rezultatul imaginației tale și a faptului că mintea ta reflectă această teamă în imaginea cuiva care răpește persoana iubită. O relație sănătoasă trebuie să se bazeze pe încredere. Lucrați acest lucru în voi.

Visul despre răpirea unui membru al familiei

Uneori avem o relație foarte apropiată cu unele rude, fie că este vorba de nepoți, nepoți, unchi, mătuși și verișori. Dacă îi vedem pe acești oameni, care ne sunt atât de dragi, dedicându-și atenția altora, acest organ super puternic care este atât de bine păstrat în interiorul capului tău numit creier, poți interpreta că ei vor să “fure” această persoană de la tine și atunci… acolo vei avea un vis oribil că această persoană este răpită.

O altă posibilă interpretare este că această persoană ar putea trece printr-o situație periculoasă în viața reală în curând. Vorbește cu ea și încearcă să afli dacă nu cumva a fost expusă la vreo posibilă situație de risc.

Visul răpirii unui copil

Răpirea – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Copiii sunt cea mai pură expresie a inocenței. A visa că un copil este răpit indică nevoia de autoanaliză. Ați dat puțină frâu liber copilului dumneavoastră interior? S-ar putea ca ceva din viața ta să răpească acest copil pe care cu toții ar trebui să-l păstrăm viu în noi.
Anumite circumstanțe ne răpesc această bucurie și inocență la locul de muncă, în relațiile amoroase, în viața de familie. Dar acest copil este cel care ne dă capacitatea de a zâmbi și de a ne distra cu lucruri simple. Păstrați-l în interiorul vostru.

Visează că ești răpit

Visele de acest gen simbolizează capcane emoționale care îți limitează viața. Așa cum am spus, o relație sănătoasă necesită încredere, care ne aduce libertate. Dacă tu ești cea care suferă din cauza geloziei partenerului tău, este bine să cântărești situația și să vezi dacă este o relație care are viitor.

Discuția este întotdeauna importantă și, de multe ori, poate rezolva situația. Dar nu doar relațiile amoroase îți pot îngrădi viața, dacă nu, identifică ce te-a făcut, eventual, să te simți slab și vulnerabil, pentru că acestea sunt sentimentele cel mai des asociate cu acest tip de vis.

Visul care deturnează pe cineva

Dacă visezi că ai răpit pe cineva, este vorba despre subconștientul tău care dorește atenția și respectul acestei persoane. Mai multe studii indică faptul că oamenii obișnuiți să fie liderii unui grup, au de obicei acest tip de vis atunci când își simt amenințată poziția de lider.

Visul de a răpi un prieten

Vechea gelozie (nu atât de) bună din nou. Ai observat că răpirea este un simbol al geloziei și al dominației, nu-i așa? Ei bine, la fel ca și visul de a răpi o rudă, acest vis este despre propria ta teamă de a pierde acest prieten sau de a pierde atenția lui în favoarea altcuiva.

Visul de a răpi un fiu

Dacă ești părintele unui copil, adolescent sau chiar adult, îngrijorarea cu cine se raportează copilul tău va face mereu parte din viața ta, la urma urmei, copiii sunt copii. S-ar putea să nu aprobați un prieten, mai ales dacă acesta nu vă inspiră încredere, așa că… Da… Veți visa că cineva încearcă să vă fure copilul.

Visezi despre răpirea copilului

Îți amintești de acel copil interior pe care îl avem cu toții și pe care trebuie să-l păstrăm viu în noi? Ea însăși. Circumstanțele din viața dumneavoastră încearcă să vă fure inocența copilului interior. Străduiește-te să vezi frumusețea lucrurilor mărunte și zâmbește mereu. Copilul interior este cel care ne menține sănătoși și bine în viață.

Visează că ești martoră la o răpire

Cineva sau ceva te împiedică să continui să lupți pentru obiectivele tale. Să visezi că vezi pe cineva fiind răpit îți arată că obiectivele pe care ți le-ai propus sunt lăsate deoparte din anumite motive. Identifică problema și nu-ți lăsa visele în urmă.

Visezi că ești răpit și că evadezi

Dacă tu ești cel care răpește pe cineva și fuge, acest lucru simbolizează dorința ta de a lua ceva de la o altă persoană, poate o iubire sau chiar ceva intangibil, cum ar fi un talent. Nu este ușor să-ți vezi propriile greșeli și defecte, dar fă un efort să o faci, pentru că a dori ceea ce aparține altei persoane este ceva care se va întoarce invariabil împotriva ta.

Încearcă să îți dezvolți talentul, să îl descoperi sau chiar să înveți ceva nou. Nu uitați, nu este o eroare, fiecare dintre noi este o ființă unică, cu abilități unice. Unii îți descoperă talentul, alții își petrec viața tânjind după cel al altora. Descoperă-l pe al tău.

5/5 - (1 vote)