Steaua Lui David – Semnificația Și Simbolismul Viselor

Ce este Steaua lui David

Steaua Lui David – Semnificația Și Simbolismul Viselor 2

Steaua lui David sau Scutul lui David este un simbol format prin unirea a 2 triunghiuri suprapuse, rezultând o stea cu 6 puncte (hexagramă).

Este un simbol popular al iudaismului, iar apariția sa a avut loc în timpul lui David (1003 î.Hr. – 971 î.Hr.), cel mai mare rege al Israelului, unde simbolul a fost desenat pe scuturile luptătorilor din armata sa.

Semnificația și simbolistica stelei lui David

Semnificația Stelei lui David nu este necesară. Unele fonturi indică faptul că provine de la numele regelui David, ale cărui litere din alfabetul ebraic aveau o formă triunghiulară, iar acestea suprapuse formau steaua. Alte surse spun că cele două triunghiuri simbolizează uniunea dintre masculin și feminin.

În cartea evreiască “Eshkol Hakofer” din secolul al XII-lea, simbolul nu mai este prezentat doar ca un sigiliu, ci și ca o amuletă de protecție. Această semnificație rămâne vie până în zilele noastre, unde steaua (hexagrama) este puternic legată de religia evreiască, iar simbolul care era folosit ca ornament reprezintă, de asemenea, protecție.

În vremea nazismului, evreii au fost persecutați și uciși în episodul care a devenit cunoscut sub numele de holocaust, iar simbolul Steaua lui David a fost cusut pe cămășile celor care urmau această religie, pentru a putea fi identificați în lagărele de concentrare.

Hexagrama este prezentă și în steagul Israelului, singura țară cu populație majoritar evreiască din lume.

Sigiliul lui Solomon

Deși uneori este asociată cu Sigiliul lui Solomon (sau Steaua lui Solomon), nu există nicio legătură între ele. Steaua lui David este formată prin alăturarea a 2 triunghiuri care formează steaua cu 6 vârfuri, iar Sigiliul lui Solomon, la rândul său, este format dintr-o stea cu 5 vârfuri (pentagramă).

Stelele simbolizează, de asemenea, lucruri diferite. În timp ce simbolul Steaua lui David este legat de iudaism și reprezintă, printre alte semnificații, unirea și protecția, simbolul Sigiliul lui David reprezintă magia și vrăjitoria.

5/5 - (1 vote)